Így alakulhat át a kormány, meglepő változásokra számíthatunk

A választási győzelem után gőzerővel elkezdődött a Fideszben a helyezkedés, és az új kormányzati struktúra kialakítása. Orbán kijelentette, nem a régi kormány folytatja, hanem új kormánnyal, új kormányzati ciklus fog kezdődni.

Mindenki találgatja, hogy milyen lesz az ú struktúra, és kikkel lesz feltöltve a kormány. Felröppennek új nevek és régiek is. Amiben talán mindenki egyetért, hogy Kósa Lajos nem lesz miniszter, a mostani tárca nélküli funkciója is csak egy vigaszdíj volt a frakcióvezetésről való leváltása után. Azonban a csengeri háztartásbeli örökössel való botránya után végképp megpecsételődött a sorsa. Ugyanígy biztosra veszik a fideszes források Seszták Miklós fejlesztési miniszter távozását, valamint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter menesztését.

Vannak azonban olyan nevek is, amik minden jel szerint maradnak, és szinte kirobbanthatatlanok. A nagyon magas választási győzelem után Rogán Antal pozíciója kikezdhetetlen, és Varga Mihálynak sem kell aggódnia még akkor sem, ha Matolcsy György a jegybank éléről visszatérne a kormányba, mint arra az elmúlt időkben tett utalásokat.

Szijjártó Péter és Balog Zoltán is biztos, hogy tagja lesz az új kormánynak, valószínűleg hasonló pozícióban mint most, még ha esetleg kissé módosított hatáskörrel is. Palkovics László oktatási államtitkár innovációs miniszterré léphet elő, amely valószínűleg a volt fejlesztési tárca alapjain jöhet létre. Novák Katalin szintén államtitkárból lehet miniszter, erre utalnak Orbán szavai, amikor arról beszél, hogy demográfiai központú lesz a következő kormányzás.

A struktúra fekete lova Lázár János, aki többször kijelentette, hogy négy évre, konkrét feladatban egyezett meg Orbán Viktorral, és vissza akar vonulni a körzetébe, arra koncentrálni. Értsd jól, meg akarja előzni, hogy elkopjon az arca a folyamatos kormányzati szerepben, így készülve akár miniszterelnöki pozícióra is 2022-ben. Közben a Hódmezővásárhelyi időközi polgármester választás buktáját úgy könyvelték el, hogy az ő személyes bukása, azonban árnyalja a képet, hogy az országgyűlési választáson magasan győzött.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!