Gulyás Gergely sem bízik már a győzelemben

Választások esetén minden politikus optimistán, már-már az egészséges önbizalmat is meghaladva magabiztosabban nyilatkozik, megnyugtatva szimpatizánsait a győzelemről. Így tett például Szél Bernadett, aki paródiába fulladóan az utolsó pillanatig Szél-kormányzásról beszélt szinte minden fórumon, ahol mikrofont, kamerát látott.

Mostanában azonban, mintha a Fidesz részéről igen óvatosak lennének a megnyilatkozások. Nem hallani már a mindent elsöprő kétharmados célról, szerényebben nyilatkoznak politikusaik, mintha tartanának a bukástól.

Gulyás Gergely frakcióvezető ma az M1 esti műsorában a szavazás előtti este azt nyilatkozta, hogy elégedett lenne a parlamenti többséget biztosító 100 mandátummal, “minden e feletti mandátumot már ajándéknak tekintene”. Nem tette túl magasra a mércét, a 100 mandátum éppen az a határ, ahol 1 fő többsége lenne a Fidesznek.

Ismerve a Fidesz óriásra növelt és professzionálisan működtetett kampánygépezetét, elég furcsának tűnik a kedélyek ilyen fokú hűtése. Nemhogy kétharmadról, de még csak jelentős parlamenti többségről sem beszél, csak egy nagyon vékony győzelemről.

Vajon mit tudhat, amit nem hoztak a nyilvánosság tudomására?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!