Az alvilág szivárogtatott a 2006-os zavargásokról, felelősöket is megneveztek

2005-től a kábítószer kereskedelem hasznából finanszírozták az ellenzéket, legalábbis ezt vallja a hatóságokkal együttműködő, volt kábítószerkereskedő.

A Független Hírügynökségnek nyilatkozó Yugovich Róbert részt vett a Miloševićet megbuktató tüntetések szervezésében, lévén vajdasági magyar. A 2004-es népszavazás után merült fel bennük, hogy Gyurcsányt meg kell buktatni. Ahogy jellemzi akkori önmagukat: “fiatalok voltunk, erősek voltunk és rohadt sok pénzünk volt. Úgy éreztük, hogy valamit tennünk kell. Magyarországon is voltak helytartóink, akik felügyelték a kábítószer-kereskedelmet. Ők tartották a helybeli hatóságokkal a kapcsolatot.”

Az egyik ilyen “helytartó”  a Hypós gúnynévre hallgató személy volt, aki egyébként a Fradi kettes szektorának a vezetője volt. Vele 2005 nyarán a Balatonnál találkoztak, aki elmondta nekik, hogy ő elég jó kapcsolatokkal rendelkezik az ellenzék felé (2005-ben ez a Fidesz), akik szintén komoly tevékenységre készülnek. Ők azt vállalták, hogy anyagilag támogatják az ellenzéket, amely 100 millió forintos nagyságrend volt évente, mindezt a kábítószer kereskedelem hasznából.

2006-ban a Fidesz újabb bukása után elkezdtek beszélni arról, hogy utcai zavargásokat szervezzenek, hogy társadalmilag is egyre elfogadhatatlanabbá tegyék a kormányt. Elmondása szerint az öszödi beszéd csak egyszerűen jókor jött, anélkül is lettek volna zavargások, csak még az okot nem találták meg rá. Amikor megtudták a beszéd részleteit, csak arra összpontosítottak, hogy amikor nyilvánosságra kerül, legyen elég mozgósítható ember a tüntetésekhez, ez főleg a vidékről felhozott futballszurkolókból állt.

Ők adták az ötleteket, hogyan kell ezt megszervezni, hiszen volt tapasztalatuk Milošević megbuktatásában. Az egésznek a lényege, hogy egy országos szintű megmozdulásra számítottak, amiről később bebizonyosodott, hogy nem következett be. “A Hypóson keresztül Kubatov Gábor volt az összekötő az ellenzék és köztünk.” – állítja az interjúban.

Mint elmondja, a Gyurcsány-kormány szakmaiatlanságára vallott, hogy az NNI (Nemzeti Nyomozó Iroda) megmaradt a Fidesz kezében, Pintér Sándoron keresztül. Az akkori, Gyurcsány kormány alatti NNI vezetés, most Pintér vezető beosztású rendőrjei. Folyamatosan kaptak belső információkat arról, hogy a kormány valójában mire készül, mire számíthatnak.

Döbbenetes, az a kép, ami kirajzolódik a Fideszről az interjú alapján. Ön adna nekik még egy esélyt?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!