Jól pofára esett a kormány propagandagépezete – most kiderült az igazság

Minden tömegrendezvény után elindul a számháború, hogy mennyien is vettek részt a rendezvényen. A Fidesz természetesen most is hatalmas tömegről, a legsikeresebb Békemenetről beszél, a Magyar Idők szerint több százezresre növekedett a tömeg, mire a Kossuth térre ért.

Mondjuk ez azért visszalépés, a 2002-ben Rákay Philip műsorvezető által két millióra becsült tömeghez képest, amin hasát fogva röhögött az egész hazai közélet, ismerve a tér méretei. A Magyar Idők mostani kijelentése sem kevésbé nevetséges, az atlatszo.hu konkrét légi felvételek és térkép segítségével számolta ki a résztvevők számát.

A 2018-as Békemenet résztvevői nagyjából a térképre vetített légi fotók alapján 1,44 hektáron, azaz 14000 négyzetméternyi területen helyezkedtek el. A fotókon nem látható pontosan, hogy meddig ért a tömeg a Földművelésügyi Minisztérium épületének bal oldalán, ezért nagyvonalúan összesen 17000 négyzetméterrel számoltak.

békemenet google maps
Forrás: atlatszo.hu

Ezek után a nemzetközi gyakorlatban megszokott 3,5 emberrel számolva négyzetméterenként, egy egyszerű szorzással kiszámítható, hogy Orbán Viktor március 15-i beszédét 60 ezer ember hallgatta a budapesti Kossuth téren, ami igen messze van a több százezres tömegtől. Ez annak fényében nagy égés, hogy a nagyon erős szervezés, utaztatás folyt annak érdekében, hogy ez a tömeg összejöjjön, és még így sem jött össze az előző Békemenetek létszáma.

Egy másik összevetésben még inkább kudarc a rendezőknek, hiszen a netadó elleni tüntetésen hasonló módszerrel készült becslés alapján 40 ezer fő volt, mindenféle buszos utaztatás, és vidéki szervezések nélkül.

Egyre inkább az az érzés kezd uralkodni, hogy Orbán mellett már csak a legelvakultabb hívei tartanak ki, és egyre több Fidesz szavazónak lesz elege a korrupcióból, és a naponta kirobbanó botrányokból.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!