Orbán a haját tépheti: Pokorni egyetlen mondattal kérdőjelezte meg a Nagyvezért

MTI Fotó: Kovács Tamás

Online fogadóórát tartott szombaton a Fidesz két politikusa: Gulyás Gergely és Pokorni Zoltán. Mindketten egy élő videóban válaszoltak az írásban feltett kérdésekre a Facebookon.

Az egyik kérdésben felidézték Orbán Viktor március 15-i beszédét, ahol a miniszterelnök azt ígérte, a választás után erkölcsi, jogi és politikai elégtételt fognak venni az ellenfeleiken.

Pokorni először megpróbált polkorrekten szólni a témához, de aztán nem bírta ki, hogy ne tegyen megjegyzést a kormányfőre. (A választások előtt ilyesmi aligha fordulhatna elő a Fideszben.)

„Azt gondolom, hogy joga van minden politikusnak pert indítani, ha azt gondolja, hogy vele szemben méltánytalanul járt el valaki, újság, újságíró, televízió, és bíróság előtt védje meg a becsületét – nyilván erre gondolt, gondolhatott a miniszterelnök.

Az, hogy ezt egy ünnepi beszédben el kell mondani, az biztos, hogy nem jó, hogy itt tartunk. Hogy ő ezt miért érezte szükségesnek, nem tudom, nem beszéltem erről vele

– tette hozzá Pokorni, akit az ellenzéki körökben is “szolid fideszesnek” gondolnak. A kérdés, hogy vajon a választások után milyen hely jut a lázadó politikusnak, és hogy vajon szembefordul-e tettekben is Orbán Viktorral. Akárhogy is, érdemes lesz figyelni rá.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!