Sokkoló titokra derült fény a Czeglédy-ügy kapcsán: ez az oka, hogy börtönben tartják a politikust?

Czeglédy-ügy címmel hívott össze sajtótájékoztatót péntek délelőtt Ipkovich György volt szombathelyi polgármester, jelenleg baloldali városi képviselő.

Kijelentette, új fejlemények, új tények vannak. Czeglédy Csaba és munkatársainak meggyanúsítása és őrizetbe végtele után a NAV, az önkormányzat és más hitelezők követelései miatt árverésre bocsátották a cég Puskás Tivadar utcai irodaházát, aminek becsült értéke 350 millió forint.

Ipkovich szerint kiárusították Czeglédy és munkatársai vagyonát, a végrehajtó meglepően gyorsan dolgozott. Meg is történt az árverés, aminek megszerezték a jegyzőkönyvét. (Lásd lejjebb.) Az irodaházat Szakács Marcell magánemberként vette meg 273 millió forintért, 35 milliót már le is fizetett a vételárból.

Ipkovich hangsúlyozta, Szakács Marcell jelenleg Puskás Tivadar polgármester közeli munkatársa, Hende Csaba országgyűlési képviselő segítője – írja a nyugat.hu.

A portál több mindent is megtudott a rejtélyes vevőről:

Szakács Marcell a volt fideszes szombathelyi képviselő, Szakács Dávid testvére, a trafikbotrány idején édesanyjuk cége öt trafikot nyert el Szombathelyen, a céget később Szakács Marcellre íratta át. Még korábban, amikor a Magellán Centert tervezte Vígh Gábor cége, a cég egyik vezetője volt, 2010 és 2014 között a Fidesz megyei közgyűlési fideszes képviselőjeként is dolgozott. Jelenleg a szombathelyi önkormányzat többségi tulajdonában lévő Vasivíz Zrt. igazgatóságának tagja.

A sajtótájékoztatón Ipkovich György kijelentette, a dolog úgy áll, hogy

politikai felhangú büntetőeljárást folytatnak egy ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt és munkatársai ellen, elviszik őket az 500 kilométerre lévő szegedi börtönbe, közben egy fideszes vevő ár alatt megveszi az ingatlanjukat.

Ipkovich a baloldali közgyűlési frakció nevében több kérdést is feltett:

  • Hogyan lehetséges, hogy a havi 450 ezer forintos havi bérrel rendelkező politikai munkatársnak van pénze egy 273 millió forintos vételár kifizetésére?

  • Ki adta a vásárláshoz szükséges pénzt Szakács Marcellnek? Hende Csaba? Puskás Tivadar? Szombathely önkormányzata? Tiborcz?

  • Továbbra is bírja Hende Csaba és Puskás Tivadar politikai bizalmát Szakács Marcell?

  • Várható-e, hogy ellenzékinek minősített gazdasági szereplők ellen a fideszes hatóságok azért indítanak büntetőeljárást, hogy a vagyonukat megszerezzék?

A teljes cikk és a jegyzőkönyvek, adás-vételi papírok a Nyugat.hu oldalon tekinthetőek meg.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!