Orbán olyan útra lépett rá ahonnan csak egy lépés a bukás

Fotó: Tóth Gergő

Veregetheti a miniszterelnök egymás vállát Rezsi Szilárddal, hogy milyen jól “rezsicsökkentettek” most is, a tényeket azonban nem tudják felülírni.

Orbán Viktor egy videóban jelentette be, hogy szerdán két fontos kérdésről tárgyalt a kormány és két fontos döntést hozott Ezek közül az új intézkedés, hogy téli rezsicsökkentésről döntöttek, minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából, akik nem gázzal fűtenek, hanem távfűtést vesznek igénybe, számukra ugyanezt a mértékű jóváírást fogják biztosítani. Egy kicsit beárnyékolja örömünket, hogy a távhő kedvezmény letárgyalása Kósa Lajoshoz került, ami eddigi pályafutását tekintve nem tűnik túl nagy garanciának. Akik fával és szénnel fűtenek, azoknak a szociális keret lesz megemelve, akik viszont az elektromos fűtést választották -több tízezer háztartás a statisztikai adatok alapján- azoknak nem jár semmi.

Kicsit megkésettnek tűnik az intézkedés, a fagyhalál magyar áldozatainak száma 185, akiknek egy jó részét saját, fűtetlen lakásában érte a halál. Úgy tűnik, azonban Orbánt most sem az emberek érdeklik, hanem saját hatalma, és ez a mostani rezsi adomány is csak a választások miatt van, és nem államférfiúi nagysága miatt.

Ugyanis, “A télvégi hideghullám ellenére ez a tél összességében enyhébb volt a szokásosnál, az évszak középhőmérséklete országos átlagban több mint 1,5 Celsius-fokkal magasabb mint a sokéves átlag.”írja az MTI. Az évszak középhőmérséklete 1,63 °C volt, a tavalyi -1,46 °C-hoz képest, a meterológia szolgálat jelentése alapján.

Hol volt tavaly Orbán? Hol volt akkor, amikor igazán hideg tél volt, és nem csak egy-két nap volt rekord hideg? Akkor nem voltak fontosak az emberek, mert nem volt választás? Szánalmas ez a vergődés, amit a szavazás előtti utolsó pillanatokban, a Hódmezővásárhelyi vereség után művel a hatalmát féltve.

Magyarországot nem lehet megvenni, sem rezsi hazugsággal, sem Erzsébet-utalvánnyal, sem nyugdíjpótlékkal. Magyarország, többet érdemel – hogy egy klasszikust idézzünk.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!