Ilyen ocsmány módszerekkel tapossák a földbe Orbánék azt, aki nem tetszik nekik

Fotó: MTI

Sokkal nagyobb súlya van a Czeglédy-ügynek, mint azt sokan fel tudják mérni. Itt már nem csak koncepciós perről lehet beszélni, hanem a Büntetőeljárási törvény sárbatiprásáról, totális figyelmen kívül hagyásáról, mely valljuk be, sokkal nagyobb felháborodást kéne hogy kiváltson, mint amelyet most látunk.

Sándor Zsuzsa volt bíró egy blogbejegyzésben fejtette ki, hogy miért is félelmetes az, amit Polték Czeglédyvel műveltek. Ezt később az ATV Start adásában is kifejtette. Az ő elmondása szerint ugyanis NEM SZABADNA ŐRIZETBE VENNI SENKIT UGYANANNAK A BŰNCSELEKMÉNYNEK A GYANÚJÁVAL, Czeglédy Csabával mégis megcsinálták.

„Czeglédy Csaba 8 hónapja volt már előzetesben a NAV által indított büntető ügyben, melyet az egyszerűség kedvéért most nevezzünk 721 számú büntetőeljárásnak. (Tényleg ez az ügy száma.) Czeglédy képviselőjelölt lett, ami azt jelenti, hogy mentelmi joga keletkezett, vagyis a büntetőeljárást fel kellett függeszteni, az előzetes letartóztatást meg kellett szüntetni. Ez annak rendje és módja szerint meg is történt. Nem mondható igazán váratlan fordulatnak, hogy Polt Péter – minden egyéb teendőjét – melyekhez amúgy sem fűlt a foga – félredobva azonnal kezdeményezte Czeglédy mentelmi jogának felfüggesztését a Nemzeti Választási Bizottságnál. Fontos: ebben a bizonyos 721. számú ügyben. Az NVB – hűséges alattvalóként, miként szokta – a mentelmi jogot haladéktalanul felfüggesztette. A 721. számú ügyben.

Fontos tudni, hogy a mentelmi jog felfüggesztése csak és kizárólag arra az ügyre vonatkozik, amelyre azt kérték, és amelyben azt felfüggesztették. Semmilyen másik ügyre nem!”

Ezek után máris más fényben tűnik fel az egész eljárás, hisz a fent leírtak ellenére a rendőrök arra hivatkozva vitték el a politikust, hogy egy másik büntetőüggyel kapcsolatban teszik ezt, viszont a volt bíró tudomása szerint ezt a rejtélyes másik ügyet az ügyészség szépen hozzácsapta a 721. számú ügyhöz, így az teljesen ellentmond Polt érvelésének, miszerint a mentelmi jog felfüggesztését az eredeti ügyben kérte. Sándor Zsuzsa szerint a rendőrök nem járhattak volna el a politikussal semmiféle új üggyel kapcsolatban

Ha viszont az eljárás a régi ügyszámon fut, akkor megszegték a Büntetőeljárási törvénynek azt a szabályát (Be. 126.§ (4). bekezdés), hogy „ugyanazon bűncselekmény miatt… az őrizetbe vétel újra nem rendelhető el”.

– árulta el a volt bíró.

És ez nem jelent mást, mint hogy Orbánék már olyan szinten tesznek a törvényekre, hogy még a látszatot sem próbálják fenntartani, pofátlanul átgázolva a szabályokon. Hisz számukra az a lényeg, hogy totálisan megsemmisítsék ellenfeleiket, azokat akik szálkát jelentenek a szemükben. Isten őrizzen minket attól, hogy Orbánék hatalmon maradjanak…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!