Retteg a Fidesz, már Alfölditől is összecsinálták magukat

Zalaegerszegen szerepelt volna Alföldi Róbert, színész-rendező az Egerszegi Páholy kulturális műsorsorozatban a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben március 22-én. Az Egerszegi Páholy egy beszélgetőműsor, ahol az est első részében beszélgetnek a meghívott vendéggel, a másik felében pedig a vendég valamilyen produkciót mutat be. A műsor szórakoztató jellegű, nincs benne politikai tartalom. Alföldi meghívását azonban négy nappal a meghirdetése után lemondták.

Az index.hu információi szerint Vigh László fideszes országgyűlési képviselő utasította a Balaicz Zoltán polgármestert, hogy töröljék Alföldi fellépését. Természetesen technikai okokra hivatkoztak, miszerint a szabadságharc évfordulóját ünneplik. Ezt miért nem tudták előre, az titok. “Nyilván Hódmezővásárhelyről van szó, nem pedig erről a megemlékezésről” -nyilatkozta Alföldi.

Úgy néz ki, a Fidesz már annyira retteg mindentől, hogy egy velük nem szimpatizáló színész fellépését is megtiltja, nehogy az előadás hatására 3-4 szavazatot elveszítsenek. Eléggé korlátolt, szektás gondolkodásra vall, amikor azt feltételezik, hogy Alföldit csak az ellenzéki szavazók szeretik, és csak ők kíváncsiak rá. Bár, ők mindent megtettek annak érdekében, hogy kijelöljék híveiknek kit kell szeretni, és kit kell utálni.

Egyébként nem ez az első eset, amikor a zalaegerszegi önkormányzati képviselőknek utasítást adnak a pártközpontból. Ez történt akkor is, fideszes többségű képviselő-testület megszavazta, hogy kikérik a Tiborcz István cégeivel kapcsolatos OLAF-jelentést, melyben a zalaegerszegi közvilágítás cseréjéről is szó esik. Erre a Népszava forrása szerint Vigh László személyesen “üvöltötte le” a polgármester, Balaicz fejét. Másnap aztán a város már hatályon kívül is helyezte a döntést.

Az sem most történik meg először, hogy a Fidesz nem ad lehetőséget, egyenesen kitilt velük nem szimpatizáló művészeket egyes városokból. Pár éve Egerben történt meg, hogy Székhelyi József már plakátokon is meghirdetett Villon-előadását tiltották le. Minderről pedig bizottsági jegyzőkönyv, hangfelvétel is tanúskodik.

eger jegyzőkönyv jegyzokonyv

A Kulturkampf folytatódik, minden szinten, remélhetőleg már nem sokáig.

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!