Bődületes hazugság derült ki Orbánéktól: ezeket a számokat nem tudják kozmetikázni a választásokig

Fotó: nol.hu

Hiába a propaganda, hiába a bűvészkedés a számokkal, ezt a hazugságot mindenki átlátja, aki elvégezte az általános iskola első osztályát. Gazdasági téren ez az Orbán-kormány legnagyobb hazugsága, az államadósság-csökkentés, ugyanis az államadósság nem csökkent, hanem éppen nőtt, nem is kevéssel.

2011-ben Orbán úgy fogalmazott, hogy “az államadósság nem közgazdasági probléma, hanem egy ellenség, amelyet ha nem győznek le, az ellenség győz le minket”. Mindezt akkor mondta, amikor a magánnyugdíj pénztári vagyon államosítása után ennek jó részét az államadósság csökkentésére fordította.

Nézzük a tényeket! 2009-ben az államadósság 20,4 ezermilliárd forint volt, tavaly év végén ez az összeg elérte a 27,4 ezermilliárd forintot. Ezt a legnagyobb jóindulattal sem lehet csökkenésnek nevezni. Ehhez, idén már hozzá kell számolni az Eximbank 700 milliárd forintos hitelvállalását, melyet ugyan nem akartak ide számolni, de az EU rájött a turpisságra, és ezt a trükköt már nem engedélyezte. Így 8 000 milliárd forinttal nőtt az államadósság Orbán nyolc éve alatt.

A hazugságot csak tetézi, hogy a kormányzásuk elején bekebeleztek megkérdőjelezhető módszerekkel 3 000 milliárd magánnyugdíjpénztári megtakarítást, ami a költségvetésbe vándorolt. Tulajdonképpen a számok alapján 11 000 milliárd forintnak csaptak oda kormányzásuk alatt, miközben fejlesztés az országban szinte csak uniós pénzből történt, miközben az önkormányzatokat kivéreztették, miközben az oktatást fizetőssé tették a diákok nagy részének, és összeomlóban az egészségügy.

Ha az államadósság -Orbán szavaival élve- ellenség, akkor ez az ellenség most maga alá gyűrte a miniszterelnököt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!