Ettől a konzultációtól retteg Orbán, de nem fogja tudni elkerülni

(MTI/AP pool/Yves Herman)

Európa jövőjéről indul konzultáció az EU állampolgáraival Emanuel Macron francia elnök kezdeményezésére. A konzultációhoz minden tagállam csatlakozott, Magyarország kivételével. Azt, hogy miként röhögték ki e miatt Orbánt, már olvashatták:

Azonban előző cikkünk óta új fejlemény látott napvilágot, és bár a kormány álláspontja mit sem változott, úgy tűnik, még sem kell a magyar állampolgároknak lemondaniuk a vélemény nyilvánításról. Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő, a RED mozgalom alapítója hivatalosan is jelezte Franciaország budapesti nagykövetsége felé, hogy amennyiben a magyar kormány nem kíván részt venni a Macron-féle konzultációban, akkor a mozgalom kész magára vállalni Magyarországon a koordinátori szerepet és civilszervezeteket, társadalmi csoportokat bevonva lebonyolítják a szükséges vitákat és konzultációkat az uniós reform ügyében.

“A RED mozgalom egyik legfontosabb célkitűzése az Európai Unió megreformálása, ahhoz azonban, hogy az európai közösség működése a jelenleginél is jobban tudja szolgálni a magyar emberek érdekeit, részt kell vennünk a reformfolyamatokban. A Fidesz most ezt szalasztja el saját pökhendisége miatt. A RED vállalja helyettük a feladatot.” – írják közleményükben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!