Itt a lista: újabb fideszesket tiltanak ki Amerikából

Pontos listával állt elő a A Frontiers of Freedom szerdán tett bejelentésében, hogy kiket érinthet az újabb, az előzőnél jóval nagyobb kitiltási botrány. Orbán Viktor és több családtagja, barátja, minisztere ellen az emberi jogok megsértése és a korrupció miatt   Global Magnitsky Törvény alapján biztos, hogy vizsgálat indul mondta Radványi K. Miklós, az amerikai szervezet elnökhelyettese.

Orbán legszűkebb körét érintheti a vizsgálat, a bejelentés szerint Orbán Viktor, Orbán Győző, Lévai Anikó, Tiborcz István, Lázár János, Rogán Antal, Polt Péter, Matolcsy György és Mészáros Lőrinc ellen indulhat meg az eljárás.

Radványi Miklós kifejtette, hogy az amerikai pénzügyminisztériumnak van egy speciális, profi nyomozó osztálya, amely kifejezetten pénzügyekre, banki műveletekre szakosodott, legálisan tudnak nyomozni mindenhol a világban, ahol bármilyen amerikai érdekeltség van, jogosítványaikkal bármilyen pénzmozgást le tudnak követni. Ezekre a vizsgálatokra, nyomozati eredményekre alapozva teszi meg bármelyik amerikai nagykövet vagy ügyvivő azokat a kijelentéseit, amelyek korrupcióról szólnak.

A dolog lényege, hogy a törvény felhatalmazást ad az amerikai elnöknek, hogy megtagadja a vízumot attól, befagyassza a vagyonát annak, aki súlyosan megsérti az emberi jogokat, korrupciós és/vagy pénzmosási ügyekbe keveredik. Így igen érdekes a lista, amelyben nem csak politikusok, de családtagok és gazdasági háttéremberek is vannak. Mivel számukra a beutazás megtagadása nem bír akkora jelentőséggel, mint egy miniszterelnök esetében, valószínűsíthető, hogy inkább a vagyonzárolás érintheti őket kellemetlenül.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!