Orbán ezt bebukta, 500 egyetemi oktató cáfolja a hazugságait

A hír majdnem igaz, csak nem Volgát hanem Olgát, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak- szólt az elmúlt rendszer egyik vicce, mely a kommunista rezsim csúsztató állításait, hír gyártását gúnyolta ki. Eltelt a rendszerváltás óta majdnem 30 év, és ugyanott tartunk, a miniszterelnök évértékelőjében olyan csúsztatásokat használ, úgy fordítja ki a mondatokat  eredeti értelmükből, hogy Szálin bármelyik udvari propagandistája is csak elismerően bólogatna.

“a magyar nép nagylelkűségét és mély toleranciáját mutatja, hogy sértetlenül és vidáman élhetik az életüket köztünk azok, akik ennek a tervnek a végrehajtásán dolgoznak” – mondta Orbán célozva egy Soros-szervezeti aktivistára, aki esetünkben nem más, mint Melegh Attila, a Corvinus Egyetem elismert kutatója. Azt, hogy ebben a mondatban milyen fokú a burkolt fenyegetés, egy másik cikkre hagynám.

2015 nyarán egy az Origónnak adott interjúban a 2011-es, tehát még a menekültválságot évekkel megelőző népszámlálási adatokból kiindulva azt mondta az elismert kutató, hogy “szinte mindenhonnan olyanok érkeznek hozzánk, akik jobbak, mint a hazai népesség”. Lehet az állítás finomságán vitatkozni, azonban a tényszerűségén nem, hiszen a kutatási adatokban határon túli magyar fiatalok jelentek meg ekkor migránsként (szociológiai és nem propaganda kifejezésként), illetve más országokból (Afganisztán, Szíria, stb.) is jellemzően a magasan kvalifikáltak érkeztek. Így, a statisztikák szerint, valóban képzettebbek voltak mint az átlag magyar lakosság.

Ezt a kutatási eredményt, ami akkor és ott igaz volt, fordította ki és használta fel a kormányzati propaganda, amiből elege lett a magyar kutatóknak, és tiltakozásba kezdtek.

“Mi, e nyilatkozat aláírói elutasítjuk, hogy tudományos kutatási eredményeket, kutatói nyilatkozatokat gyűlöletkeltésre, a társadalom megosztására, közvetlen kampánycélra használják. Kiállunk a társadalmi önismeretet és a racionális közbeszédet szolgáló tudomány, valamint a társadalmi együttműködést erősítő civil szervezetek védelmében.”  – írják, megvédve Melegh Attila kutató társukat. A petíciót egy nap alatt több mint ötszázan írták alá.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!