Olyan vállalást tett az MSZP, amit más pártok nem mertek meglépni, százezreket érint

Látszat intézkedések helyett valódi megoldást kanál az MSZP-Párbeszéd szövetség mind a deviza hiteleseknek, mind a Quaestor károsultaknak. A kampányban persze ennek kiemelt lehetősége van, de mindkét témában évek óta dolgozik Szakács László vezetésével az MSZP, lakossági fórumokon adtak tanácsot az egész országban, jogi tanácsokkal látták el az érintetteket, segítettek beadványokat írni.

Most egy olyan döntés született, mely messzemenően figyelembe veszi az érintettek véleményét, igényeit és érveit.  Az MSZP és a Párbeszéd politikusai megállapodást írtak alá a devizahitel- és a Quaestor-károsultakkal. Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt mondta, a megállapodásban vállalják, hogy új banki elszámoltatás lesz. A devizahitelesek szerint a bankok 2000-2500 milliárd forinttal követelnek többet, mint amennyit követelhetnének – közölte.

Hozzátette: a felvételkori árfolyamon kell újraszámolni a felvett hiteleket. Az elszámoltatásnak a fedezete a bankoknál lévő többletkövetelés, illetve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) devizaárfolyamon való nyerészkedéséből származó nyereség – mondta.

A szocialista politikus a vállalások között említette, hogy kormányra kerülve azonnal felfüggesztik a végrehajtásokat.

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, a Párbeszéd társelnöke az orbáni vadkapitalizmust hibás terméknek nevezte, majd közölte, minden károsultat kártalanítani kell, bérlakásprogramra és felelős pénzügyi politikára van szükség.

Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja szerint Orbán Viktor hazudik, amikor azt mondja, hogy a magyar embereket védi és nem a bankokat. Ez abból látszik, hogy az árfolyamnyereségből származó MNB-haszon nem a magyar emberekhez, hanem Matolcsy György barátnőjéhez vándorolt – közölte.

Ravasz László, az Adóskamara képviselője arra szólította fel a kormányt, hogy azonnali hatállyal kezdeményezzen törvényt a végrehajtások felfüggesztésére.

Kálmán Pikó István Questor-károsult szerint a kárrendezési törvény nem a károsultak megsegítéséről, hanem a kirablásukról szól.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!