Eleganciából 1-es. Lázár és Hegedűs is ócska magyarázkodásba kezdett a történelmi vereség után

Fotó: MTI - Kelemen Zoltán Gergely

Mindent bevetettek: elindítottak egy volt szocialista politikust, hogy megosszák az ellenzéki szavazatokat. Márki-Zayt és szimpatizánsait megpróbálták megfélemlíteni, a jelöltet kirúgták az állásából, bekamerázták az utcáját, szórólapon mocskolták azokat, akik támogatták őt. Sorosozás, simicskázás, hazaárulózás folyt a csapból is.

Nem álltak szóba az ellenzéki jelölttel, vitapartnernek sem tekintették. A kormánypárti sajtóban egészen durva, hazug támadások sorozatát indítottak Márki-Zay Péter ellen. Ezek után hogyan gratulál a rommá vert fideszes jelölt a győztesnek?

Hegedűs: ” A mai napon, a piszkos kampány győzött a tisztes munka fölött. Gratulálok az ellenjelöltnek”  Ellenjelöltnek? Piszkos kampány? – no comment – (a szerk.)

Egész egyszerűen elképesztő, ahogy a választás végeredményének tudatában tartott sajtótájékoztatón a fideszes nagyurak viselkedtek. Lázár tulajdonképpen egyetlen újságírói kérdésre sem válaszolt. Amire igen, annál az volt a lényeg, hogy lehetőleg semmit ne mondjon. Kizárólag azt mantrázta, hogy ez egy önkormányzati választás volt és tulajdonképpen nincs is ennek olyan nagy jelentősége. A saját, a Fidesz és Orbán Viktor felelősségét firtató újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy még nem értékelték az eredményt. Igaza van. Lehet, hogy az értékelés után kiderül hogy tulajdonképpen ŐK nyertek. A legfontosabb mondata az volt, hogy pontosan ugyanannyi szavazatot kaptak, mint 2014-ben. Arról nem mert beszélni, hogy az ellenzék valamiért háromszor annyit.

A legkeményebb vonások akkor kerültek Lázár arcára, amikor arról kérdezték, hogy most akkor mi lesz Hódmezővásárhellyel, hiszen korábban azt mondta, hogy csak akkor fog tovább fejlődni a város, ha fideszes polgármestert választ magának. Erre azt válaszolta: “meglátjuk” Ő továbbra is Vásárhelyért fog dolgozni és a vásárhelyi emberekért. Nem zárta ki az együttműködés lehetőségét az új polgármesterrel, de valójában eszében sem volt azt mondani, hogy segítik majd Márky-Zaj munkáját a város és lakói érdekében. Mindenre azt mondta: “meglátjuk”

Mi ebből a tanulság?

1: A fideszes fenyegetőzés a fejlődés megakadályozásáról csak üres lózung. Nem más, mint alap nélküli nyomásgyakorlás a választókra. 2. Ha szembe kell állni a polgárokkal és kimondani, hogy mától, amíg mi vagyunk hatalmon, Vásárhely egy vasat nem kap, akkor elfogy a bátorság és kiderül, hogy igazából nem kell attól félnie egyetlen szavazónak sem, hogy hátrányos helyzetbe kerül a közössége, városa, ha ellenzéki jelöltre voksol. 3. Még mindig nem tudnak veszteni. 4. A Fidesz legyőzhető akár a saját konyhájában is. 5. Semmi sem tart örökké. 6. Az  teljes ellenzék együttműködése szinte bizonyosan kormányváltást hozhat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!