Németh Szilárd azt tette, amire képes: beleszellentett egy kiadósat a rozsdás kályhacsőbe

Most éppen a legújabb Németh Szilárd-féle velőtrázó baromsággal van tele az internet: Németh főorvossá léptette elő magát, bátran kinyilatkoztat a sürgősségi ellátásról, aztán távrendel egy kicsit, megmondja, ki forduljon a sürgősségi osztályhoz és ki ne, végül önmagát hozza fel pozitív példának, aki szögbe markolt, de mégsem ment el a sürgősségire.

Most ne kérdezzünk rá, vajon milyen megfontolásból markolt szögbe. Szimpla mohóságból? Kevés volt a túrógombóc? Netán Assisi Szent Ferenc stigmatizációját készült reprodukálni?

Egyben viszont biztos vagyok: Németh Szilárd semmi egyéb, mint egy régi és jól bevált kommunikációs trükk.

Ez az ember vadállati hülye, s ezzel gazdái is tisztában vannak. Ezért tartják.

A szerepe az, hogy egy-egy égető és súlyos problémát puszta megjelenésével és takaréklángon sem pislákoló agytevékenységével széttrollkodjon.

Olyan ő, akár egy több alakból összegyúrt commedia dell’arte figura: a bűnre mindig kapható, modortalanul viselkedő Pulcinella, a zsugori, öntelt és könnyen megvezethető Pantalone, a dadogó, félhülye hivatalnok, Tartaglia és az ostoba, bohócszerű Pedrolino elegye. Ha fellép, azonnal elfeledkezünk a vonatkozó dologról, s felszabadultan röhögünk az idióta, kitartott és megfizetett udvari bolondon.

Pedig Németh Szilárd csak azt tette, amire képes: két kézzel megvakarta az ülepét és beleszellentett egy kiadósat a rozsdás kályhacsőbe. És most ezen kacarászunk önfeledten.

A valóságos gazemberek pedig megint felsóhajthatnak, hiszen újfent megúsztak valamit, ami normális esetben megúszhatatlan lenne.

Ugyanis akkor, amikor a sokadik ember haláláról értesülünk a sürgősségin, ezzel a Németh Szilárd-dumával előjönni, s a Németh mögött álló szarházi szemétládáknak mások halálát, tragédiáját imigyen elfrivolkodni, semmi egyéb, mint érzéketlen és aljas gazemberség.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!