Kocsis Máté ezúttal túl messzire ment

Kocsis Máté a VIII. kerületi polgármestere büszkén vallotta be egy tegnapi testületi ülésen, hogy ő bizony pszichológiai elemzést készíttetett egy ellenzéki képviselőtársáról – bármit is jelentsen ez.

A hvg.hu beszámolója szerint a testületi ülésen a szokásos Soros-tervről kellett szavazni, a kisebbségben lévő ellenzéki képviselők pedig arra hivatkozva nem támogatták a fideszes határozati javaslatot, hogy nem ismerik a szóban forgó Soros-tervet, így arról nem tudnak szavazni, és egyébként is, a valós problémákról kellene inkább beszélni.

Az ülésen a Párbeszéd képviselője Erőss Gábor megjegyezte, hogy a Fidesz ezzel a Sorosozással csak a valós problémákról tereli el a figyelmet. Ilyen többek között az egészségügyi rendszer tarthatatlan állapota, a nemrégiben a néhai Lázár Ervin író feleségét például több órán keresztül várakoztatták a sürgősségin, emiatt utána már nem tudták megmenteni az életét.

Kocsis Máté erre úgy válaszolt, hogy egyrészt a Soros-terv fenn van az interneten, ott el lehet olvasni, de elküldi e-mailben is szívesen (itt valószínűleg Soros György által írt cikkekre gondolhatott). Másrészt pedig aki azt mondja, hogy a Fidesz vagy kifejezetten őmiatta halnak meg emberek a kórházban, „az nem normális, de tényleg nem az.”

Ezután tért rá a pszichológiai elemzésre:

“Majd ha egyszer eljön az a pillanat, amikor nem kell feltétlenül együtt dolgoznunk, akkor én átadok önnek majd egy dokumentumot négyszemközt, hogy olvassa el. Én készíttettem önről egy pszichológiai átfogó elemzést, és ezt csak önnek majd oda fogom adni. Figyelembe vettük egyébként a Facebook-bejegyzéseit, az írásmintáját, a felszólalásait, a hanghordozását, sok mindent, olvassa majd el, fantasztikus. Segítőleg adom majd oda.” 

Bár a polgármester nem nevesítette a képviselőt, de mindenki számára világos volt, hogy Erőss Gáborra gondolhatott.

Azt már mindenkinek egyénileg kell eldöntenie, hogy messzire ment-e ezzel a húzásával a VIII. kerületi polgármester, és persze egy pár gondolatfoszlányt az is megér, hogy vajon kinek van inkább szüksége szakember segítségére: annak akiről készült a pszichológiai elemzés, vagy annak, aki készíttette? De ebbe már nem mennék bele.

Kispesten is próbálkoztak a soros-terves propaganda izével a fideszesek, de ott pechjükre baloldali többség van. Kapcsolódó cikkünkben elolvashatja, ott miként zajlott ez:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!