Megszületett a lúgos orvos ítélete, de ha szerencséje van, még így is megúszhatja

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Kilenc év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a Fővárosi Ítélőtábla az Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatóját, aki 2013-ban elkábította exbarátnőjét és altestére lúgot öntött, maradandó, életveszélyes sérüléseket okozva ezzel.

Dr. B. Krisztián még 2013. március 12-én életveszélyes lúgmarásos sérülést okozott volt szerelmének, ugyanis nem bírta elviselni, hogy az szakított vele. Az orvos hónapokon át zaklatta és alapos előkészület után támadta meg a nőt annak saját lakásában. Először olyan altató-nyugtató injekciót szúrt belé, melyet műtétekhez használnak és emlékezetkiesést okozó és pszichotrop anyagok kombinációjából áll össze. Mikor volt barátnője teljesen magatehetetlenné vált, utána locsolta rá a nemi szervére a lúgot.

A kegyetlen orvos az eljárás során mindvégig tagadta bűnösségét, de mindhiába. Első fokon maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt négy évre ítélték. Másodfokon az ítélőtábla életveszélyes testi sértés és más bűncselekmények miatt – nem jogerősen – kilenc évet szabott ki rá. Tavaly nyáron azonban a Kúria a bizonyítás hiányosságaira hivatkozva a táblát új másodfokú eljárásra utasította. Ebben született most döntés, ami még mindig nem végleges. Ha szerencséje van, ezt is megúszhatja harmadfokon.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!