Döbbenetes dolgot tett kamerák előtt a kormányszóvivő

Gondolom, a kormányinfó azért van, hogy a média munkatársai kérdezhessék a kormányt képviselőket azokról a dolgokról, amik szerintük érdeklik a nyilvánosságot, olvasóikat. Nos, ez az alapelv mostanában szokott csorbát szenvedni, főképpen, amikor olyan kellemetlen kérdéseket tesznek fel az újságírók, amire nincs semmiféle jó válasz, csak annyi: “Loptunk, igen, loptunk”.

Ilyenkor, a frusztrált kormányalkalmazott nem tud mást tenni, mint menekül vagy fenyeget. Kovács Zoltán ez utóbbit választotta, amikor a The Guardian budapesti tudósítója, Daniel Nolan Lázár Jánosnak szeretett volna feltenni egy kérdést. „Most nem önnél van a szó” – hadarta el többször is Kovács Zoltán, majd az a kocsmák jól ismert vita lezáró formuláját alkalmazta: megkérdezte az újságírót, azt akarja-e, hogy kikísérje a teremből. Kétségtelen, a “Gyerek ki, b…meg, gyere ki!” szófordulatnál udvariasabb formában közölte a fizikai kontaktus lehetőségét.

Úgy látszik, a jobboldalon ha elfogynak az érvek, akkor könnyen előkerülnek más eszközök is. “Gyere ki, úgy nyakon b…lak, hogy leszáll a fejed.” – mondta anno Szilágyi György jobbikos politikus egy parlamenti vita hevében, ami semmivel sem áll távolabb Kovács mostani szófordulatától, egyedül a stílus mutat némi különbséget, de a tartalom ugyanaz.

Évek óta folyamatosan tapasztalhatjuk a a kormányoldal részéről azt a verbális agressziót, amivel mindent és mindenkit támadnak, ami veszélyezteti a hatalmukat. A tragédia ebben az, hogy a szavak után mindig tettek következnek, és a történelem nem egyszer megmutatta, hogy ha az erőszak egyszer elindul, nagyon nehéz megmondani hol áll meg, és kiket gyűr maga alá.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!