Döbbenetes videó látott napvilágot! Áder János nekiment a határon túliak szavazati jogának!

Áder és Orbán kép: MTI

Áder János szerint nem ellenőrizhető a választások tisztasága, amennyiben a határon túliak is szavaznak, derül ki az országgyűlés jegyzőkönyvéből: „Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága.”

Véleményét bővebben is kifejtette a jegyzőkönyv szerint: „Elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon, akik nem adófizető polgárai az országnak, és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani”.

Mindezt természetesen nem ma, hanem 1993-ban mondta a parlamenti vitán. No persze, ma már ez nem érvényes. Sőt! Már az EU parlamenti választáson is szavazhatnak olyanok, akik ugyan magyar állampolgárok, de nem az EU területén élnek!

Annak eldöntését, hogy már akkor Gyurcsány későbbi kottájából játszottak-e a fideszesek, vagy most játszik Gyurcsány a Fidesz akkori kottájából, az olvasókra bízzuk.

Szerintünk egyszerű gerinctelenségről van csak szó.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!