Kövér beismerte, a választási csalást, lemond a kormány, vagy utcára mennek az emberek?

Forrás: nol.hu

Fejlett demokráciákban egy ilyen kiszivárgott hangfelvétel után ha nem mond le a kormány, akkor az utcára vonulnak az emberek, és elkergetik őket.

“Az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába. Ezt természetesen kormánypárti politikusként mondom, minden kormánypárti politikus ezt mondja, vagy legalábbis ezt gondolja. Magában legfeljebb nem meri kimondani nyíltan. Én is csak ebben a körben teszem. Isten őrizz, hogy ők labdába rúgjanak. Az, amit mondanak a választási rendszer reformjáról nem mondom, hogy nincs benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt” – hallható ahogy Kövér László ezt mondja egy hangfelvételen.

Gyakorlatilag az történt, hogy Kövér László beismerte, az új választási rendszer úgy lett kialakítva, hogy a Fidesznek kedvezzen. Ez nem más, mint a hatalommal való visszaélés Btk-ba ütköző esete. “Földrajzi bűvészkedésnek” minősítve a kétharmaddal való visszaélést, olyan eufemizmus, mint mikor kalandozásnak hívjuk honfoglaló őseink rabló hadjáratait. Az ellenzék teljes spektrumának kell most összehangoltan és összefogottan fellépnie, mert ez nem oktatási vagy gazdasági kérdéseken való vitatkozás.

Itt a rendszerváltás óta létező demokráciánk megsértésének legsúlyosabb esete történt meg.

Az Fidesz kormányzásának eddigi legsúlyosabb mondatai láttak most napvilágot, a beismerése annak, hogy visszaélve a hatalommal, olyan rendszert alakítottak ki, amely számukra kedvező. Az okot is megmondja Kövér: “az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába”. A következő lépés már csak az, hogy labda se legyen, meg ellenzék se. Az lenne nekik a legtutibb. A fideszes gondolkodásmód lelepleződött, akinek lett volna esetleg eddig kétsége, hogy törvényes és törvénytelen eszközöktől sem riadnak vissza, ha a hatalmukról van szó, az akkor most jól nyissa ki a fülét, mert ezt most Kövértől hallhatja, a saját hangján elmondva. Ez súlyosabb, mint Öszöd, pedig az megrengette az országot.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!