Hátszéllel sem bírta a munkát a Fidesz embere

Alig egy hónapig bírta a Fidesz üdvöskéje a borsodi megyei napilapnál. Meg sem várta a februárt, már a hét elején beadta felmondását a vezetőségnek. Hogy január elejétől ezidáig milyen munkát végzett, nem tudni, csupán két alkalommal jelent meg jegyzete a lapban, ezekben a miskolci városvezetést, annak munkáját dicsőítette.

De valószínű, ez volt az ő dolga. Hiszen, mint arról korábban beszámoltunk, Balázsi Tibor, a miskolci polgármester korábbi tanácsadója, bizalmasa volt. A tiszavirág életű főszerkesztő január elején Kiss Lászlót – aki csaknem két évtizedig irányította az Észak-Magyarországot – váltotta.
Balázsi Tibor, a Fidesz helyi megmondó embere, aki a háttérből – vagy mégsem annyira a háttérből – az önkormányzati lapot is irányította (irányítja?), ezúttal a még függetlenek számító megyei napilapot is birtokba szerette volna venni.

Az irányváltásra lehetett számítani, hiszen szeptember 1-jével Heinrich Pecina, a Népszabadságot bezáró, majd Mészáros Lőrinc cégével üzletelő osztrák vállalkozó tulajdonába került a Russmedia Kft. Az eladás után nevet is változtatott a cég, azóta Inform Média Kft. név alatt adják ki a három megyei napilapot: az Észak-Magyarországot, a Hajdú-bihari Naplót és a Kelet-Magyarországot.

A három megyei napilapban már az elmúlt hónapokban is megszaporodtak a kormányhirdetések, amiből lehetett következtetni, a Fidesz számára kedves lett a lapcsoport, számítanak Pecinára. Érezni lehetett az irányváltást is, de úgy tudjuk, egyértelműen nem volt kimondva, kinek a szekerét kell tolni.

Balázsi Tibor kinevezésével azonban mindenki tudta, a Fidesz felé van a jó irány. Az olvasók is azt rebesgették még néhány hét, és a borsod megyei napilap is fideszes propaganda kiadvány lesz, éppúgy, mint a miskolci önkormányzat által kiadott Miskolci Napló.

Balázsi Tibor lemondásának okát csak találgatják. Valószínű, az is közrejátszhatott ebben, hogy a polgármester háttérembere nem gondolta, hogy egy lap vezetése munkával is jár. Valószínűleg, arra számított, elég, ha kiadja a parancsot, és mindenki végrehajtja azt, ahogy az a Miskolci Naplónál történt.

Mindenesetre nagy kudarc ez mind Balázsi Tibornak, mind a miskolci városvezetésnek, Fidesz-KDNP frakciónak, hiszen emberük kipergett, még ekkora hátszéllel sem sikerült talajt fognia a helyben nagy erőt képviselő Észak-Magyarországnál. Pedig a választások előtt jól jött volna egy ekkora médium a miskolci önkormányzatnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!