Feltételezett gyilkossal követett el ordas nagy csalást a volt fideszes

Mai Fidelőnkben azt a történetet szeretnénk felidézni, mikor az egyik fideszes képviselőről kiderült, hogy érintett egy ordas nagy csalásban. Nem szabad hagyni, hogy ezek az ügyek kikopjanak a köztudatból, hisz mindjárt itt a választás és emlékeznünk kell minden mocskos húzásukra.

Huszonegymilliós csődbűntettel vádolták meg 2006-ban dr. Sümeghy Csaba fideszes országgyűlési képviselőt és rajta kívül még tizenhárom embert. A vádak között szerepelt még a közokirat-hamisítás és más bűncselekmények is. A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal részvételére is szükség volt az ügyben, mivel Sümeghy miatt „mentességet élvező személy” került a nyomozás során a hatóságok látókörébe, hisz akkoriban fideszes országgyűlési képviselő, kamarai kormánybiztos és a cég egykori tulajdonosa is volt.

A politikus persze tagadta érintettségét, bűnösségét, sőt már a meggyanúsításán is rendesen meglepődött. Attól meg, hogy vádat is emeltek ellene, elmondása szerint egyenesen a padlóra került.

A fenti vádak mellett (melyek magunkban is elegendőek a bukáshoz) ott volt még a sikkasztás és a hűtlen kezelés is, melyben az OTP Bank Rt. Békés Megyei Igazgatóságának volt és jelenlegi vezetői is érintettek voltak gyanúsítottként.

A csődbűntett miatt folyó nyomozásban akkor értek a célegyenesbe, amikor 2004. április 18-án a hatóságok őrizetbe vették Riczu Gyulát és id. Wachsler Tamást, akik társukkal, Wappler Lászlóval 2000 márciusában üzleti titkot képző árért megvásárolták a BCB békéscsabai gyárát Sümeghy Csabától. Plusz érdekesség, hogy Wappler akkor „Balaton egykori királya”, Szlávy Bulcsú megölésének gyanúja miatt előzetes letartóztatásban volt. Díszes társaság.

Ma már meg sem lepődünk ilyeneken, hisz megszokhattuk, hogy a Fidesz közelében csak úgy hemzsegnek a bűnözők. Reméljük, hogy már nem sokáig.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!