Párizsba a héten beszökött az árvíz

Több száz embernek kellett átmenetileg elhagyni otthonát a francia fővárosban a megáradt Szajna miatt. Az elmúlt hetek heves esőzései miatt Párizsban már szerdán kilépett medréből a folyó – lezárták a rakpartokat, nem jár a metró, és gyakorlatilag megbénult a teljes belváros. Szombatra várják a tetőzést.

A Szajna partján péntek délután összegyűlt tömeg a több mint öt méter magas, híres partmenti kőszobrot fényképezte, amelyet már félig ellepett a víz. A szobor egyébként vízmérceként szolgál. Ha a térdét eléri a víz, az azt jelenti, hogy a Szajna vízszintje veszélyesen magas.

A rakpartokat már végig lezárták. A lakóhajókat kiürítették és a hajózást is teljesen leállították, mert a vízi járművek már nem férnek át a hidak alatt.

Párizs alacsonyabban fekvő részein – ahol a házak komolyabb veszélyeknek vannak kitéve – sorra deszkázzák be az alagsori lakások ablakait. Innen az elmúlt napokban már mindenkit kilakoltattak. Az itt lakók – mielőtt elhagyták otthonaikat – betontéglákra polcolták fel bútoraikat, hogy azokat a befolyt víz ne áztassa el.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!