Két helyről is törvénytelenül kapta a pénzt a politikus. A magyarázaton röhögni fogsz!

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Ebben a cikkünkben egy újabb kiváltságos embert mutatunk be, akinek a zsebeit – hála drága kormányunknak – tekintélyes juttatásokkal tömték tele. Nálunk a Fidelőnél fontos az, hogy ne hagyjuk feledésbe merülni a régi gazságokat sem, úgyhogy vágjunk is bele. A sztori nem hosszú, de annál beszédesebb.

Kalmár Ferenc KDNP-s képviselő – annak ellenére, hogy tiltotta a törvény – két állami cég felügyelőbizottságából is kapott havi tiszteletdíjat. A dupla pénzt zsebre vágó honatya akkoriban a Blikknek azt nyilatkozta: nem tudott róla, hogy törvénytelen így közpénzhez jutnia. Ez már önmagában is vicces, mivel egy képviselőnek illene tisztában lennie a törvényekkel. De lehet, hogy mi vagyunk a naívak.

A szerencsés KDNP-s az önkormányzati tulajdonában lévő Csongrádi Rendezvényház Kht.-től havonta 40 ezer forintot kapott, felügyelőbizottsági tag, a másik helyről, a Nagyfa-Alföld Kft-től pedig felügyelőbizottsági elnökként havi 56 ezret. Ez a cég szintén állami tulajdonú.

A „Köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről” szóló 2009. évi törvény szerint viszont

„egy személy legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál betöltött felügyelőbizottsági tagság után részesülhet javadalmazásban”.

Kalmár szerint a cégek jogászainak kellett volna felhívniuk a figyelmét arra, hogy a duplán felvett lóvé törvényellenes, és akkoriban a Blikknek azt ígérte: a törvény áttanulmányozása után megszünteti a jogellenes állapotot, és ha kell visszafizeti az eddig jogtalanul felvett pénzt. Mi azért nagyon kíváncsiak lennénk rá, valóban így történt e, ahogy azt a kis sunyi megígérte.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!