Orbán korábbi kijelentése térdre kényszerítheti a Fidesz kampánygépezetét

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert az ország csak így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő.

Az elmúlt napok kormányzati pálfordulása miatt mindenki csak kapkodja a fejét. Egyrészt – nagyon normális dolog befogadni olyan embereket, akik pusztító háborúk, dögvész, és apokalipszis elöl menekülnek, még egy olyan kormánytól is, aki pont ellenük uszít, minden megnyilvánulásában leköpi őket. Másrészt – hahó, az elmúlt másfél két év arról szólt, hogy utálunk mindenkit, akkó’ mos’ mi van? A fél országot átverte a Fidesz, a másik felét meg csak simán hülyének nézi. (És jellemzően utóbbiakból válogat szavazókat is.)

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani – mondta a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. 

Iszonyat módon megérik a pénzüket ezek a fideszes urak. Megszokhattuk, hogy Orbán, és Szíjjártó hétfőn Brüsszelben még térdepel, de kedden Budapesten már köpköd. Ezeket aztán a Fideszes B-oldal (Németh, Halász, Kósa, Gulyás) még sulykolja itt nekünk a tévében, a csapat egy-két nagy kihívást jelentő idegen eredetű szót még hozzátesz, a tartalmat némileg módosítgatja, végül a végterméket előállító lakájmédia meg kinyomtassa’, meg felrakja az internetre. Ja és Soros. Két éve így megy, most meg hirtelen minden összeomlott.

Összeomlott a Fidesz

Hogy Altusz Kristóffal vajon mi történt azóta (él-e még egyáltalán?) azt nem tudni. Igazából nem szeretnénk, hogy bárki azt higgye, hogy érdekel minket, mert nem. Azonban annyit el kell mondani róla, hogy ő volt az, akire 2010 óta várt az ellenzék. Jutott neki 15 perc hírnév, ami az egekbe emelte.

Altusz Kristóf az ember, akire nem számított senki, akire nem készülhetett fel Németh Szilárd népe. Altusz – ha úgy tetszik – megváltóként jött kapóra az ellenzéknek.

2010 óta mondogatják okos, kiművelt balliberálisnak mondott megmondóemberek, hogy egyszer csak jön valaki, aki térdre kényszeríti a Fideszt. De azt is mondogatták ezek az értelmiségi emberek, hogy talán belülről fog megrogyni, a NER, mint a Szovjetunió. Várni kellett 8 évet, hogy az önbeteljesítő jóslat berúgja a kertkaput a fáradt januárban. Mert, hogy így történt. Bejött mindkét tipp. Egyszer csak jött valaki és borított mindent. Ráadásul belülről.

Altusz úr az ominózus interjú előtt még nem sejtett semmit. Felkelt, valószínűleg megitta a kávéját, talán reggelizett is, – mert anélkül nem szabad elkezdeni a napot – átfutotta a napi híreket, és talán bele is szippantott a napsütötte Málta friss, langyos-sós levegőjébe is. Talán gondolt is valamelyik hazánkban rekedt hozzátartozójára, “vajon lapátolja-e a havat a mínusz öt fokos januárban?”

Egy külföldi riporter sietős léptekkel haladt a megbeszélt találkozóra, s közben orra alatt bőszen mondogatta a külügyminisztérium helyettes államtitkárának nevét – gyakorlás céljából, mert ugye mégse égjen be, ha már ekkora emberrel találkozik. Ezek a magyar nevek olyan nehezek; “Álthusz Krájszthoff”. Mint egy közepes vodka neve egy moszkvai CBA-ban. “Na akkor le vele!”

A többi már történelem. Altusz elmondta a külföldi riporternek, hogy 1300 menekültet befogadtunk, de csak titokban, mert ugye ez a magyar nép annyira utál mindenkit. Arról persze nem szólt a fáma, hogy erre az utálatra két éve kondicionálják ezt a szerencsétlen népet.

A Fidesz pechjére nem 1989-et írunk. Ha 1989-et írnánk, nem lenne hozzáférhető mindenki számára a nyugati sajtó, a fő cenzoraik pedig kézben tarthatnák a dolgokat, és a büdös életbe nem szivárgott volna ki semmi. Ha 1989-et írnánk, akkor nem lenne internet, és nem szabadulna el a pokol, nem omlana rá a Fideszre az elmúlt két év migráncsozós-Sorosozós tákolmánya mint baromra a szaros padlás.

Ha 1989-et írnánk, akkor még mindig úgy nézne ki, hogy ez a rendszer még 20 évig stabilan állni fog.

Ja és még valami! A sötéttel kiemelt részek az Origo egy 2001-ben íródott cikkéből származnak – a tartalom meglepő módon azonban akár tegnapi is lehetne. Vagy éppen holnapi.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!