Fordult a kocka, ez meg fogja változtatni a teljes választási kampányt!

Kezdhetnek aggódni a Fideszben, mert sorozatosan olyan jelzések érkeznek, amik azt vetítik előre, nem lesz olyan könnyű menet a tavaszi kampány, mint ahogy ők azt gondolták.

  1. Itt van a legújabb tényező például, mely tegnap derült ki. Bár a Fidesz megpróbálta száműzni a politikai hirdetéseket a kereskedelmi televíziókból, végül is engednie kellett a külföldi nyomásnak, és lehetővé kellett tennie a kampány alatt. Persze sikeresen alkalmazta a “hoztam is meg nem is”, játékot, úgy alkotta meg a szabályozást, hogy a televízióknak ne legyen érdekük, és az ingyenes politikai hirdetések miatt reklámbevételtől essenek el. Ám, most a négy évvel ezelőtti helyzethez képest változott, hogy az RTL Klub és az ATV bejelentette, hogy beleállnak a történetbe, és sugároznak politikai reklámot. Innentől kezdve egy széles réteghez fog egyenlő arányban eljutni minden párt hirdetése. Ebben pedig a Fidesz nincs jó helyzetben, mert minimum 4-5 ellenzéki párt hirdetéseivel kell versenyeznie. Ennek a hatását talán most még sokan lebecsülik, de igen jelentősen fogja befolyásolni a szavazási hajlandóságot és preferenciát.
  2. Az 1300 menekült befogadásáról szóló kiszivárgott hír rendesen mellbe vágta a nem csak a fideszes választópolgárokat, de a párt elitjében is káoszt okozott, az eddig egy irányba mutató kommunikáció darabokra hullott, teljes volt a káosz. Látszik, a Fidesz bár saját stratégia alkotásban jó, nagyon nehezen tud reagálni váratlan eseményekre. Bár arra igen nehéz is reagálni, amikor egy mondat porrá zúzza 3 év propagandáját. Ez még nagyon fog fájni nekik.
  3. Ezek a fránya ellenzéki pártok sem azt csinálják, amit a Fidesz elvárna tőlük. Akármilyen nézeteltéréseik is vannak, úgy tűnik, hogy végül meg tudnak egyezni, és a legfontosabb, nyerhető körzetekben háttérbe szorítják saját egójukat a kormányváltás érdekében. Jó példa erre az Mszp, aki Pécsen Mellár Tamás független jelölt javára lépett vissza, és úgy tűnik, Veszprémben Kész Zoltán szintén független jelölt elé sem gördít akadályt volt pártelnökük, Mesterházy Attila.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!