Áttörő javaslatot adtak be: ha elfogadják, a Fidesz oligarcháinak lőttek

Fotó: atlatszo.hu

Bármennyire is próbálják leplezni, a magyar társadalom kezdi felismerni, hogy ki jelent számára igazi veszélyt. Egyre többen ismerik fel, hogy a Soros György nevére felfűzött gyűlöletkampány mögött csak egy virtuális valóság van, miközben mindennap valós pofonokat kapunk a Fidesztől, és az általa felhizlalt oligarcháktól.

Ma már a kutatások szerint a Fideszes szavazóknak is világos, hogy a NER lovagok legfelsőbb szintje semmi más, mint Orbán strómanjainak a gyülekezete. Az a mérhetetlen meggazdagodás, amit az elmúlt években produkáltak, nem a tehetségből és nem a teljesítményből származott, hanem az állami pénzekhez való korlátlan hozzáférésből, törvényi támogatással.

Ezt felismerve az Mszp “Stop Oligarchák!”néven egy törvénycsomagot nyújt be, a parlament számára. “A csomag három javaslatból, három pontból áll. Az első kettő az elmúlt nyolc év harácsolóinak elszámoltatásáról és az extraprofit visszaszerzéséről szól. A harmadik javaslat pedig rendszerszerűen garantálja, hogy a jövőben ne történjenek ilyen galádságok, bárki kormányozza is az országot” – mondta el Harangozó Tamás, aki bemutatta a törvénycsomagot.

A pontok részletesebben:

1. Azokra a cégek, amelyek árbevételük felét, 100 millió forint feletti uniós, illetve hazai közpénzből szerzik és tisztességtelen mértékű haszonra tesznek szert, az osztalékjövedelmekre és a vállalkozásokból kivont jövedelmekre az általános 15 százalék helyett 75 százalékos különadót vetnének ki.
    
2. A “letelepedési kötvényüzlet” részvevői is fizessenek 75 százalékos különadót, mivel egy “erkölcstelen, a közvagyon helyett magánvagyont hizlaló” tevékenységet folytattak.
    
3. A közpénzek tisztességes felhasználása érdekében teljes egészében vissza kell fizetni azokat a támogatásokat, ahol a kedvezményezettek megszegték az átláthatósági és összeférhetetlenségi szabályokat.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!