Ön kávézna egy körözött bűnözővel? Szíjjártónak ez sem akadály!

Szijjártó Péter kép // Daily express

2017. március 21-én nyitotta meg a magyar nagykövetség új épületét Washingtonban Szíjjártó Péter. Az MTI tájékoztatása szerint az utazás során a magyar külügyminiszter Gorka Sebestyén biztonságpolitikai tanácsadóval, és Jason Greenblatt nemzetközi tárgyalásokért felelős elnöki különmegbízottal is találkozott és tárgyalt.

szíjjártó gorka
Szijjártó Gorka Sebestyénnel. MTI Fotó: KKM

A történet ez eddig nem lenne gond, Gorka Sebestyén a Fehér Ház magyar származású biztonságpolitikai tanácsadója volt akkor, egyértelműnek tűnik, hogy a találkozót megszervezték. A probléma ott kezdődik, hogy Gorkát 2016. szeptember 17. óta elfogatóparancs alapján körözték lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés vádjával Magyarországon, a  police.hu-n elérhető információk szerint. Hol van ilyenkor Pintér Sándor, Hajdú János a TEK és mindenféle szolgálat, akiknek az a dolga, hogy ilyen ne fordulhasson elő? Gorka ugyan “fakenews”-nak minősítette az esetet a Twitteren, de az alábbi képet nehéz lesz kimagyaráznia:

 

Gorka körözés
Fotó: police.hu

 

A 444.hu információi szerint, a körözési eljárás határozat- és iktatószáma (13010/3894/2009.BÜ) alapján Gorka a vélt bűncselekményt 2009-ben követhette el. Nagyon nehéz elhinni, hogy a Külügyminisztérium nem tudott a tényről, azonban mégis létrejött a találkozó. Nem csoda, hiszen tudjuk, hogy Orbán mindent megtesz, minden szálat megpróbál mozgatni annak érdekében, hogy Trump fogadja Washingtonban, és nem csak Putyinnal legyen már végre egy kézfogós képe, azzal már Dunát lehet rekeszteni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!