Marihuána miatt hullanak a baglyok – bár nem élvezetből

Most került nyilvánosságra a kaliforniai Davis Egyetem munkatársainak kutatása, ami a „növénytermesztés” és a nyugati erdeibagoly tömeges pusztulása közötti összefüggésre világít rá.

Mourad W Gabriel és csapata évekig vizsgálta a védett madarakat Észak-Kaliforniában: a populáció 70 százalékában kimutathatóak voltak egy nagyon erős rágcsálóirtó szer maradványai, ami sok esetben az állatok elhullásához vezetett.

A mérgezés forrásának pedig azok a területek bizonyultak, ahol immár harminc éve foglalkoznak egyre nagyobb méretekben a cannabis illegális termesztésével. Fő ellenségeik pedig a hatóságok mellett a termést dézsmáló rágcsálók, amelyek ellen a megengedettnél jóval nagyobb dózisban használt mérgekkel védekeznek.

Innentől kezdve a képlet szomorúan egyszerű: az egerek, pockok, patkányok feleszik a halálos mérget a kannabiszültetvényeken, majd még pusztulásuk előtt vagy már haláltusájuk során lecsap rájuk az éjszakai ragadozó, amire ezek után borzalmas halál vár. A szer ugyanis többek közt gátolja a véralvadást és gyengíti az érfalakat, az áldozat halálát vérveszteség okozza: a baglyok elvéreztek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!