Nőjogi aktivisták támadják a francia világsztárt az „ostromlás szabadsága” miatti véleményéért

Össztűz zúdult a francia sajtóban és a közösségi médiában Catherine Deneuve-re és társaira, akik a minap nyílt levélben bírálták a #Metoo mozgalmat, mondván, túl messzire ment, és a férfiak elleni feljelentéskampány csak az erkölcscsőszök és a vallási szélsőségesek kezére játszik.

A Le Monde című napilapban hétfőn közzétett levelet mintegy száz nő írta alá, akik annak a véleményüknek is hangot adtak, hogy meg kell hagyni a férfiaknak az „ostromlás szabadságát”. Az aláírók hangsúlyozták, hogy a „nemi erőszak bűntény, de a makacs vagy ügyetlen flörtölés nem az, és a nők körüli legyeskedés sem macsó agresszió”.

Caroline de Haas nőjogi aktivista és mintegy 30 nő a Franceinfo televízió honlapján közzétett válaszcikkében úgy vélte, hogy Denevue és társai „megpróbálják visszaépíteni a hallgatás falát, amely végre elkezdett leomlani, ráadásul a nemi erőszakot „normális jelenségként” próbálják láttatni.

„A Le Monde-ban megjelent levél aláírói szándékosan összekeverik a tiszteleten és gyönyörön alapuló csábítást az erőszakkal” – írták. Marlene Schiappa, a női egyenjogúságért felelős államtitkár a France Culture rádióban kijelentette, hogy „ebben a levélben vannak dolgok, amelyek mélyen sértőek és hamisak”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!