Szia, keresztény vagyok. Te is? De jó, dugunk?

Keresztényeknek szóló randitanácsokat tett közzé egy cikkben a keresztenycsalad.blog.hu. Leírásukban arra ösztönzik a keresztény fiatalokat, hogy lehetőleg ne beszéljenek meg találkozót olyan partnerrel, aki nem keresztény, hiszen az beláthatatlan következményekhez vezetne.

Ferenc pápa bizonyosan jót nevetne ezen, hiszen ő a nyitottságot hirdeti, és nem a pogányok diszkriminálását a magánéletben.

“A legtöbb tinédzser életében az első randi egy várva várt esemény. Viszont nekünk, keresztényeknek ez nem is olyan egyszerű kérdés, mivel nem csak azzal vagyunk elfoglalva, hogy mi esik jól vagy mitől sikerül jól egy randi, hanem számunkra legalább ilyen fontos kérdés az, hogy vajon Istennek tetszik-e amit csinálunk vagy sem. Egy nem keresztény fiúval vagy lánnyal való randevú biztosan az olyan dolgok közé tartozik, amely nem igazán szolgálja Isten dicsőségét” – írja a blog. A  blogger. Az író. Nem Isten, hanem egy földi halandó, aki épp arról tart okítást, hogy mi szolgálja az Úr dicsőségét, és mi nem. (Ha nagyon pikírt akarnék lenni, azt írnám, hogy az illető Istent játszik.)

Kedves gesztus az írótól, hogy kitér arra: fiúval vagy lánnyal. Ez azonban semmiképp nem az LMBTQ keresztények felé mutatott szolidaritás, hanem természetesen az ellenkező nemre vonatkozik, elvégre keresztények ne buzuljanak!

“A fenti tanácsok jól jöhetnek akkor, ha éppen nem érdekel senki. De mi van, ha már belezúgtál egy nem kereszténybe? Mi van akkor, ha kedves, vonzó és azt gondolod, hogy tiszteletben fogja tartani a hitbeli meggyőződésed? Ha így érzel, emlékeztesd magad Isten jóságára. Istennek van egy terve az életedre vonatkozóan és türelmesnek kell lenned. Isten terve a sok közül mindig a legjobb. Kapcsolatba kezdeni egy nem kereszténnyel szinte mindig szívfájdalommal ér véget” – Már megint Istenre adjuk az utat, holott olyan tanácsok hangzanak itt el, amitől Ferenc pápa már öngyilkosságot fontolgat a Vatikán homlokzatán. Isten terve miatt tehát szívfájdalmad lesz, mert nem kereszténnyel kezdtél. Ez elkerülhetetlen.

“Egy barátom egy nem kereszténnyel randizik… mit tudok tenni?” – teszi fel a kérdést a blog, majd olyan magyarázatot fűz hozzá, hogy a Szentatya talán már le is ugrott a tetőről: “Számos keresztény tini szemtanújává válik amint a barátai butaságot csinálnak és ilyenkor persze megpróbálnak segíteni.” – Tovább nem írjuk, mert mit várunk még magyarázatként, ha a valaki iránt érzett szerelmet bizonyos keresztények butaságnak hívják.

Hol van a nyitottság, és Jézus tanításai?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!