Golden Globe: Olyan „meetoo”-beszédet mondott a díjazott, hogy Trump helyére jelölnék

A világ egyik legismertebb talk show-jának háziasszonya, Oprah Winfrey első fekete nőként kapta meg a Cecil B. DeMille-életműdíjat a Golden Globe gáláján. Oprah ezekkel a szavakkal köszönte meg az elismerést:

Ma este kislányok millióinak adtatok reményt azzal, hogy láthatják: egy színes bőrű nő is megkaphat egy ilyen csodálatos díjat. Szeretném megköszönni mindenkinek, akik támogattak, inspiráltak, motiváltak, és mellettem álltak ezen a hosszú és göröngyös úron, ami ide vezetett. A Hollywood Foreign Press Associationnek is köszönettel tartozom. Hálás vagyok azért, hogy fényt derítenek az igazságra, és nem fordítják el a fejüket többé.

Sajnos azonban ez a probléma nemcsak Hollywoodban áll fenn. Szóval ma este szeretnék köszönetet mondani azoknak a szexuálisan zaklatott és bántalmazott nőknek, akik éveken át tűrtek, mert etetniük kellett a gyerekeiket, vagy épp követniük kellett az álmaikat. Anyám is egy közülük. De rengeteg nevet sohasem ismerhetünk meg. Gyári munkásokét, farmerekét, éttermi dolgozókét, tanárokét, mérnökökét, orvosokét, tudósokét. Ők mozgatják a világ technológiai részét, a politikát, az üzleti életet. Ők a mi sportolóink és katonáink, mégsem ismerjük a történetüket.

Szóval ezt most azoknak a lányoknak és nőknek üzenem, akik nézik ezt a műsort, vagy épp itt vannak a teremben. Vége a csendben megtűrt szexuális zaklatásoknak. Új korszak jön el számotokra. Csodálatos nőké és fantasztikus férfiaké, akik kéz a kézben küzdenek a változásért. Hogy senkinek ne kelljen még egyszer leírnia, hogy “me too”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!