Czibula, a rejtőzködés pofátlan nagymestere

A kép illusztráció ( MTI )

Nem szabad megfeledkeznünk azokról a fideszes bűnözőkről, akik megúszták a felelősségre vonást s boldogan élnek a mai napig. Nap mint nap hallunk Orbánék ámokfutásáról, de mindig megtalálják a módot arra, hogy eltereljék az emberek figyelmét a kényes ügyekről. Épp ezért szükséges, hogy felidézzük ezeket a történeteket és megmutassuk, hiába akarnak minket hülyének nézni, rossz emberekkel kezdtek. Nézzünk hát meg egy ilyen ügyet.

Czibula Csaba, volt fideszes képviselő ellen a mai napig érvényes nemzetközi elfogatóparancs van kiadva. A politikust vesztegetéssel gyanúsítják, a gyanú szerint összesen nyolcmillió forint kenőpénzt vett át a VII. kerületi ingatlanértékesítésekkel kapcsolatos előterjesztésekért 2003-ban és 2004-ben.

Czibula Csabát még 2009 végén hivatalos személy által fontosabb ügyben kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés gyanúsítottjaként akarták kihallgatni a Gál György csatlósai ellen zajló nyomozással kapcsolatban, azonban 2009 novemberében villámgyorsasággal lelépett és meg sem állt Mexikóig. Az úticélt a gyáva fideszes nem hiába választotta magának, hisz nagyon jól tudta, nincs kiadatási egyezmény, így onnan nem tudják hazahozatni.

Czibula a Központi Nyomozó Főügyészség szerint 2003-ban és 2004-ben nyolcmillió forint kenőpénzt vett át, részben Gál Györgytől, részben más vállalkozóktól. Célja az volt, hogy a képviselő-testületben támogassa a Gál György féle ingatlanértékesítésekről szóló előterjesztéseket, mely egyben hivatali kötelezettségeinek megszegését is jelentette.

A többek közt csalással és vesztegetéssel vádolt volt fideszes fogta magát és lelépett, de ahhoz már nem vette a fáradtságot, hogy csendben meghúzza magát. Czibula konkrátan Mexikóból ugatta le az ügyészséget és még a Cancunban található pontos címét is villogtatta mindenkinek. Persze csak azért volt ilyen nagy a szája, mert tudta, nem adják ki Magyarországnak. A férfi leveleket küldözgetett, melyekben leírta, hogy ő aztán nem bűnös, ezért nem mondhatják rá, hogy megszökött és bújkál.

Az ügyészségnek küldött levelében, amelyet amolyan önkihallgatásként szánt, kifejtette, ő Gál őrizetbe vételének ideje alatt több hónapon keresztül az országban tartózkodott, de akkor nem keresték a nyomozók. Viszont mikor már felkeresték volna, ő Mexikóban volt, ahol megnősült. Ez volt az egyik ok, hogy nem tudott hazajönni. A másik pedig, hogy nem volt rá pénze. Kötötte az ebet a karóhoz, miszerint ő soha sem vett át nyolcmilliót.

Ügyét a mexikói szökés miatt elkülönítették. Arra várnak, hogy a bűnöző magától hazatér, vagy Mexikó meg nem változtatja a kiadatási gyakorlatot.

A Fővárosi Törvényszék (a volt Fővárosi Bíróság) 2012-ben fejezte be az ingatlanügy tárgyalását. Hunvald Györgyöt felmentették a vád alól alól, Gált viszont 8 és fél év börtönre ítélték. Bár az ügy körül azóta csend honol, Czibula körül a legkevésbé sem.

Tavaly márciusban a Blikknek hála kiderült, hogy a bújkáló exfideszes segítette a hírhedt Bróker Marcsit Belize-i bujkálása alatt, konkrétan lelki támasza volt D. Sándornének. Miután a nőt lefülelték, át is adták Magyarországnak, de Czibulát még mindig nem tudják, hisz ő ott maradt Mexikóban. Az eset után a Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette, a volt fideszes ellen a mai napig él a nemzetközi elfogatóparancs.

Ha nem akarod elfelejteni, milyen bűnöket követtek el a fideszesek, kattints ide!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!