Rendkívüli állapotot akar a Fidesz bevezetni a választások után?

forrás: nepszava. (illusztráció)

Egy csendes szilveszter után nem is gondolnánk, de bizony nagy a baj, terrorfenyegetettség van itten kérem szépen, nem is akár milyen! Olyan mértékű, hogy már az óvodákban és az iskolákban is fel kell rá készülni! Legalábbis arról értesítette december végén az igazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy fél évet kapnak hogy HIT-et, vagyis Honvédelmi Intézkedési Tervet készítsenek maguknak.

Mint mondják, erre egy “esetlegesen bevezetendő különleges jogrend” esetén lesz szükség. A leirat alapján ez egy részletesen kidolgozott dokumentum lesz, ami alapján az iskolák akkor is el tudják látni a feladatukat, ha

  • megelőző védelmi helyzet,
  • terrorveszélyhelyzet,
  • rendkívüli állapot,
  • szükségállapot, vagy
  • váratlan támadás

miatt különleges jogrendet vezetnének be az országban. Nem akarok a mintának kiküldött szabályzatban foglalt blődségekkel és a hidegháborút idéző követelményrendszerrel foglalkozni. Annál inkább érdekesnek tartom a mai Fidesz kormányzatunk vonzódását ezekhez a rendkívüli állapotokhoz, és különleges jogrendekhez. Semmi jót nem vetít előre ez az intézkedés sem.

Az látszódik, főképpen 2014-óta, hogy a Fidesz kormányt csak két dolog zavarja nagyon, a választópolgárok akarata és a törvényi keretek. Tulajdonképpen a frakció kormányzás és a rapid törvényhozás is már az alkotmányos keretek fellazítását jelenti. Ugyanis, az egyéni képviselők törvényjavaslatai esetén kikapcsolják a kormányzati apparátust a jogalkotási munkából, és rendszeressé vált, hogy a benyújtás napján fogadnak el törvényeket.

Innen már csak egy lépés a rendeleti jogalkotás, kormányzás, amire lehetőséget ad az alaptörvény rendkívüli állapot esetén. Persze nem lehet figyelmen kívül hagyni a kormányzat kedvenc területét, a közbeszerzéseket. Már most is milliárdokat költenek el nyilvános közbeszerzési eljárás nélkül, “a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet”-re hivatkozva. El tudjuk képzelni, mit tennének egyéb virtuális esetekben.

Úgy látszik, a Soros elleni propaganda hadjárat nem csupán egy kampány fogás, hanem előkészíti a következő kormányzás alapjait, esetleg a 2018-as választások elhalasztását. Ezzel cseng nagyon egybe Rogán tavalyi bejelentése amikor is őszre “civil zavargásokat” vizionált. Lehet, akkor még csak mérték a közvéleményt,hogy fogadná egy rendkívüli állapot bevezetését.

Emlékképeimben felsejlik egy 2%-os támogatottsággal rendelkező valamikori KGB-s, aki lakóházak felrobbanása és terrortámadások után Oroszország elnöke lett. Ez az ember ma úgy jön-megy hazánkban, mintha otthon lenne.

Aki nem értette volna eddig, hogy mi a tétje a 2018-as választásoknak, az kérem olvasson utána Törökország, Honduras, Oroszország mai helyzetének.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!