Egészséges finomság, omlós sütemény, két tökéletesen passzoló főhozzávaló.
Hozzávalók
(kb 4 adagra, de ez attól függ mekkora a forma és mennyit eszel meg egyszerre)
- 4 db sárgarépa meghámozva,apró kockákra vágva (lehet kevesebb is ha nagyok)
- 3 db alma reszelve
- 3 ek kòkuszliszt
- 3 ek zabkorpa
- Citromlé
- Őrölt fahéj
- Vanília
- 3 db tojás
- Kòkuszolaj olvasztva
- Édesítő
- 1 banán összenyomva
Elkészítés:
A sárgarépát puhára pároljuk tűzhelyen vagy mikróban hőálló edényben, kókuszolajjal. A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk az édesítőt, a kòkuszlisztet és a zabkorpát, majd a citromlevet a fahéjat és a vaníliát. Utána a reszelt almát és a répát, a préselt banánt. Kevés kókuszolajat olvasztunk, ezt is hozzáadjuk a tésztához és robotgéppel összedolgozzuk. Puha omlós tésztát kell kapnunk. Formába töltjük és előmelegített sütőben 15-20 percig 200 fokon sütjük. Miután kihűlt ízlés szerint tálalható pudinggal, csokiöntettel. A közepébe akár aszalt gyümölcsöt, diabetikus csokidarabkákat is tehetünk.Receptet a Le Grand Voyage – A Nagy Utazás bloggere osztotta meg velünk.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!