5 dolog, amit semmiképpen ne csinálj karácsony másnapján

Tegyük fel, hogy rendben, a szokásos összezördülések és hisztik vonala mentén (dőlafa, kimentamacska, holanagyiajándéka) lezajlott az ünnep első napja (és persze a szenteste).
Ha így van, jöhet a második kör, a tágabb család, a legközelebbi barátok. Szeretnénk felhívni a figyelmet néhány apróságra, amiket szem előtt tartva békésebb, komfortosabb lehet az ünnep.

Ne politizálj!

362. Ennyi nap bőségesen elég egy évben arra, hogy gyurcsányorbánsemjénmolnár. Még azzal sem illik ilyenkor viccelődni, hogy lám csak, itt a Gergely-nap. Ne szítsuk fölöslegesen az esetleges nézeteltérések tüzét.

Babonásoknak: karácsonykor politizálni szinte biztos előjele annak, hogy a csúcsdíszt lecserélve minket húznak a fa tetejére.

Ne tegyél kellemetlen megjegyzéseket az ételre!

Nem, tényleg nem illik közölni Marika tántival, amikor a halászléből jóízűen kanalazza a tejet, hogy tulajdonképpen spermát eszik. Az udvarias visszautasítás sem úgy néz ki, hogy túl zsíros a kaja, és már nem fér belénk. Érdemes finomabban csinálni, elkerülve a sértődéseket.

Babonásoknak: az étkezőasztalhoz nem illő viselkedés kimoshatatlan foltokat okozhat a ruhánkon.

A régi, kínos sztorikat hagyd négyszemköztre!

A nagy, közös karácsonyozás – ahogy más buli sem – egyáltalán nem alkalmas arra, hogy emelkedett hangulatban (lásd még: seggrészeg állapot) elmeséljük, hogy a régi barát hogyan nyúlta le a csajunkat egy gyors numerára, amikor még a szintén jelenlévő felesége csak a barátnője volt. A családi pletykákat is érdemes ilyenkor hanyagolni, ha kavarni akarjuk a lekvárt, azt kisebb társaságban kell elkezdeni.

Babonásoknak: karácsonykor másokat kínos helyzetbe hozni lila foltokat eredményez a szemünk alatt.

Ne akard, hogy a házigazda úgy éljen, mint te!

Az élet olyan, mint a szex. Tudomásul kell vennünk, hogy nem mindenki ugyanúgy szereti, ahogy mi. Például, ha a házigazda kutyát, macskát, kacsát, orrszarvút tart, nem illik olyanokat mondani, hogy „én bizony nem tűröm az állatot a lakásban”, ahogy azok sem nyerő mondatok, hogy „igazán megborotválkozhatnál végre”, és ne tegyünk megjegyzést a lakás berendezésére sem.

Babonásoknak: rossz előjel, ha egy-egy megjegyzésünk után a házigazda a konyhakések között kezd válogatni a fiókban.

A nem minden esetben nemet jelent

Ez sem csak a mítú esetekre igaz. Ha egy kis útravalót csomagolnánk, és tizenhetedszer is visszautasítják, vegyük tudomásul, hogy az már nem udvariassági kör, hanem tényleg nem kérnek töltött káposztát, mert otthon is tele vele a hűtő. És az ég szerelmére, ha valaki mégis hajlandó lenne vinni a maradékokból, ne kérjük meg külön, hogy a dobozt hozza vissza! Vissza fogja adni, ha pedig nem bízunk benne, akkor olyan csomagolóanyagot használjunk, amit nem sajnálunk.

Babonásoknak: az álmoskönyvek szerint kajacsomagot erőltetni valakire azt jelenti, hogy nem mi fogjuk kidobni.

Ha a fentieket betartjuk, még akár kellemes is lehet december 26. napja. Van azonban még valami, amit szem előtt kell tartani: a szaloncukrot mindenki szereti. Csak azért mert két nap alatt a háziak nem tudták megenni, még nincs jogunk felzabálni az összeset. Ha babonások vagyunk, ha nem.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!