Szerencsére kezd elterjedni a tudatosság az étkezés terén, majdnem annyira, mint a citromos víz fogyasztó ereje. Így már egyre kevesebb durva diétát tudnak letuszkolni az emberek torkán, helyette egy sokkal élhetőbb, működőképes módszer van, ami nem más mint az életmódváltás.
Ami röviden összefoglalva, annyit tesz, hogy megválogatjuk mit eszünk, mennyit és mikor. Az egészben a szép, hogy bármit ehetünk, csupán a hozzávalókat kell kicserélni egészségesre. Így történhet az, hogy bemutatjuk a nokedlit, amit diétázók is ehetnek.
Bodrogi Réka a Le Grand Voyage – A Nagy Utazás blog írója ajánlásával:
Tojásos nokedli
Két napra ebéd adag 1 főre
(nagyon gyorsan elkészíthető)
Hozzávalók:
- 183g Szafi free nokedli liszt keverék
- 144g víz
- ízlés szerint Himalaya só
- 150g tojás
Elkészítés:
A nokedli tésztát kanállal össze keverjük gyors mozdulatokkal majd a szokott módon kiszaggatjuk és kifőzzük. Elkészítjük a tojásokat és hozzá keverjük a nokedlihez. Salátával találjuk. Én alma ecettel és eritrittel készítettem el.