Hamis nyelvizsga, kamu-átadás: ezek az erősségei a volt fideszes képviselőnek

Cikkünkben szeretnénk feléleszteni azt az esetet, mikor 2011-ben Mező Ferenc, a debreceni közgyűlés fideszes képviselőjéről kiderült: egy németül jól beszélő fiatalembert fizetett le azért, hogy helyette tegyen középfokú nyelvvizsgát. A képviselő ráadásul a Debreceni Egyetemen is dolgozott tanárként.

Két főiskolás tanuló pénzért ment el nyelvvizsgázni olyan személyek helyett, akik bár a diplomát már megszerezték, de a nyelvizsgájuk még hiányzott. Ezzel a módszerrel több tucat személy jutott teljes értékű diplomához. Az ügynek harminc gyanúsítottja volt, ezek között volt Mező Ferenc is.

A botrány miatt nemcsak a közgyűlésből, hanem tanári állásából is távoznia kellett. Mezőre a Nyíregyházi Városi Bíróság elsőfokú ítéletében 60 ezer forint pénzbírságot szabott ki nyelvvizsgával való visszaélés miatt. A vicc az, hogy ezek után A Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere vezette önkormányzat tanácsadóként, köztisztviselőként alkalmazta a csaló fideszest.

Mezőt még a Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatóhelyettesévé is kinevezték, ami pedig azzal a hírhedt üggyel van összefüggésben, mikor a Hortobágyi Csárda avatásán, agrárminiszterek jelenlétében, ünnepélyes megnyitóval fűszerezve, egy nemzetiszínű szalag átvágásával avatta föl az uniós pénzből felújított Hortobágyi Csárdát Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel karöltve. Másnap a csárda már nem volt nyitva, és kiderült: egy debreceni étteremből vitték az ételt a hortobágyi avatóra. A magyar miniszter avatóbeszéde és szalagátvágása csak szemfényvesztés volt.

Ha nem akarod elfelejteni, milyen bűnöket követtek el a fideszesek, kattints ide!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!