Mellébeszéléssel védi képviselője rasszista nyilatkozatát a Jobbik

Balról jobbra: Ágoston Tibor, Vona Gábor és Herpergel Róbert egy jobbikos lakossági fórumon 2014-ben. Fotó: Fotó: Czeglédi Zsolt (MTI)

Ágoston Tibor „bizonyos hiányosságok” miatt akarta megvonni egy diák támogatását egy tehetséggondozó programban. Az esetet az RTL Klub tárta a nyilvánosság elé. A program maga arról szól, hogy tehetséges, jól tanuló, ám hátrányos helyzetű gyerekek legfeljebb 5 évig havi tízezer forint támogatásban részesülnek azzal a feltétellel, hogy sikeresen felvételiznek középiskolába.

 

A tévécsatorna információi szerint a támogatásra jelöltek egyike roma származású. Vele kapcsolatban lendült támadásba Ágoston Tibor, akit korábban már

bíróság ítélt el holokauszttagadásért.

Hogy mik lehettek a jelölt „bizonyos hiányosságai”, azt nem tudjuk, mert Ágoston nem mondta el, de így nyilatkozott: „Ha egyszer azt mondjuk, hogy Arany János Tehetséggondozó Program, akkor az a tehetségekről gondoskodjon, és ne olyanokról, akiknek esélyt akarunk adni arra, hogy majd megmutassa, hogy ő tehetséges-e vagy nem”.

És most jön az igazi, a folytatásban:

„Vagy pedig csináljunk egy olyan programot, aminek mondjuk Rostás Winnetou lesz a neve, és felzárkóztató program.”

Ez azért már sok volt az ülést vezető polgármesternek, aki határozottan visszautasított bármilyen faji vagy etnikai megközelítést a támogatással kapcsolatban.

Ha valakiben felvetődött volna, hogy a szélsőjobb tudja-e fokozni az eset ocsmányságát, nyugodjon meg: egész a hányingerkeltésig sikerült. Az RTL Klub ugyanis véleményeztetni szerette volna a Jobbikkal képviselője nyilatkozatát, és ezt a választ kapta: „Ágoston Tibor képviselő úr válaszában nyilván tévedett, ugyanis Rostás Winnetou Tehetséggondozó nevű intézmény létezéséről nem találtunk semmilyen információt”.

Ha ezt a választ jelzőkkel kéne illetnünk, semmiképpen sem a „demokrata” jelző jutna az eszünkbe, de még csak a „néppárti” sem, sokkal inkább

a „cinikus”, az „undorító” és a „mellébeszélő”.

Egyébként a képviselőtestület egyetlen ellenszavazattal fogadta el a jelöltek támogatását, aligha kell külön elmondani, hogy Ágoston akarta elkaszálni.

Ágoston Tiborról egyébként nem mondjuk, hogy rasszista, sem azt, hogy antiszemita. Elég, ha a tényekre hagyatkozunk: 2016-ban a bíróság elítélte az alábbi videón megtekinthető beszédéért, ami az ítélet szerint megvalósította a nemzetiszocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntettet, magyarul a holokauszttagadást.

Nos, ez a politikus jelen pillanatban is a Jobbik képviselője, de azt nem tudjuk, hogy ő is simogat-e kutyákat a nyilvánosság előtt, mint cukiskodó főnöke, Vona Gábor.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!