A rabbi páros lábbal szállt bele a cukiskodó Vonába a híradóban

Vona Gábor itt még nem cukiskodik, hanem gárdáskodik. Fotó: nol.hu

A néppártosodás látszatát néha egész ügyesen keltő Jobbiknak sokan nem tudják elfelejteni, hogy azért mégiscsak a Magyar Gárda mellényét viselték egykor a vezetői. Például azok sem, akik most körberöhögik/szörnyülködik az ex(?)-antiszemitákat a mostani Hanuka-üdvözletükkel együtt.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija szerint a hanukai üdvözlet cinikus a Jobbiktól, mert a párt politikusai hosszú éveken keresztül tettek nyíltan antiszemita kijelentéseket, amelyeket “egyszer sem vontak vissza”.

Köves Slomót az M1 aktuális csatorna híradójában arról kérdezték, hogy a vezető rabbi a 168 órának elmondta, idén is kapott hanukai üdvözletet Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől.

Ebben Vona Gábor és a Jobbik “Isten áldását kérik a hanukai ünnepléshez”

Köves Slomó azt mondta: olyan politikusoktól, akik éveken keresztül a rasszista gyűlöletet terjesztették, és még mindig olyan parlamenti képviselőket tudnak a soraikban, akik például “a zsidók Dunába lövését egy befejezendő feladatnak tekintik”, ezt cinikus gesztusnak tartja. Hozzátette: tavaly erről bővebben volt szó, és azóta sem változott sem a helyzet, sem a véleménye.

Az ő üzenetük – mondta a vezető rabbi -, hogy ha valaki úgy érzi, a sötétséget terjesztette, úgy teheti jóvá, ha a fényt terjeszti; vagyis amilyen vehemenciával a rasszista gyűlöletet terjesztette a Jobbik a magyar falvakban, ugyanúgy kellene egymás megértését és elfogadását terjeszteniük, nem proklamációkban, hanem a cselekedetek szintjén.

Mi csak annyit kérdezünk Vona Gábortól: kéne még pár szavazat, mi?

(Pesti Bulvár/MTI)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!