Túltolta az orosz kémkedést: KGBélának vádemelést hozott a Mikulás

Fotó: nol.hu

Vádat emelt az ügyészség Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője ellen állam elleni és költségvetést károsító, továbbá közbizalom elleni bűncselekmény miatt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

A közleményben aztán gyorsan magyarra is fordítják a vádakat: az Európai Unió intézményei elleni kémkedés; jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás; három rendbeli folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása.

A KGBéla néven elhíresült politikus ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában tett feljelentést Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntette miatt, majd másfél év múlva felfüggesztették a mentelmi jogát, mert megalapozott volt a gyanú, hogy a képviselő a kémtevékenységet egy idegen állam érdekében, a titkosszolgálat részére folytatta.

Kovács ellen egy másik nyomozás is indult. A megalapozott gyanú ebben az esetben fiktív, nem teljesített gyakornoki megállapodásokkal kapcsolatos. A politikus mentelmi jogát ebben az ügyben is felfüggesztették: a főügyész tájékoztatása szerint a képviselő és három társa összesen több mint 21 ezer euró – valamivel több mint hatmillió forint – vagyoni hátrányt okozott az Európai Parlament költségvetésének.

Kovács Béla és három vádlott-társa szabadlábon védekezhet.

(MTI/Pesti Bulvár)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!