Hirtelen elkezdték árulni az Orbánhoz közeli üzleteket – valami nagy baj lehet a háttérben

Fotó: Népszava/Bielik István

A Portfolio.hu információi szerint a CBA üzlethálózat több boltját is külföldi cégeknek adnák el. A portál szerint a Blaha Lujza téri üzlet már a Lidl-é, de a Ferenciek terén található boltban is tulajdonosváltás lehet.

Ha a hírek igazak, akkor a nemrég nyugdíjba vonult Baldauf László hamarosan több üzletet is eladhat, mert kiszáll a kereskedelemből. Az erről szóló – egyelőre a pletykaszintnél épphogy erősebb információk szerint – a magyar tulajdonú kereskedelmi vállalatok nem tudnak, vagy nem akarnak sorompóba állni az üzletekért, így azok valóban könnyen külföldi kézbe kerülhetnek.

Az Index emlékeztet arra, hogy Baldauf Orbán Viktor miniszterelnök elkötelezett híve: kiállt a boltok vasárnapi zárvatartása mellett, támogatta a békemenetet, célja volt, hogy a kereskedelem 60-65 százaléka magyar tulajdon legyen, és még irodáját is Orbán képe díszíti.

Ezek alapján akár azt is gondolhatnánk, hogy Baldauf és Orbán kapcsolata megreccsent, legalábbis egy-két tartópillér kieshetett. Az egykori CBA-vezér (nyugdíjba vonulása óta Lázár Vilmos vezeti a céget) azonban azt állítja, nem ad el semmit, de tárgyalásokat folytat a LIdl-lel.

Akkor most ezt nem értjük.

Ha nem akar eladni üzleteket, akkor miről is tárgyal a multicéggel?

És akkor rájöttünk, hogy alighanem valamelyik csoki kiskereskedelmi árának visszaszorítása lehet a téma. De azért valószínűbb, hogy nem.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!