Csányi 47 milliárdot lapátolt ki a közös kasszánkból 6 év alatt

A G7 portál szerint az adatok megszerzése cseppet sem volt egyszerű feladat, azon egyszerű oknál fogva, hogy a TAO-rendszer alapvető lényege – a titkolózás.

„Több mint 47 milliárd forintot fizetett az államkassza helyett látványcsapatsport-szervezeteknek az OTP az elmúlt hat évben” – írja a lap a bank tájékoztatására hivatkozva. Ehhez hozzáteszik, hogy ezzel „egészen biztosan a bank a legnagyobb tao-donor, hiszen minden hetedik adóforint tőlük érkezett a sportba”.

A gazdasági portál megpróbálta azt is kideríteni, hogy a Magyar Telekomnál mekkora ez az összeg, de sikertelenül jártak, hiába – nem árulták el nekik, hogy pontosan mekkora összegről van szó.

„A cég éves jelentéseiből az derül ki, hogy 2011 óta több mint 23 milliárd forint értékben vettek igénybe adókedvezményt, ennek nagy része azonban egészen biztosan nem a tao-rendszerhez kötődik, a vállalat ugyanis korábbi fejlesztései miatt is jogosult volt erre.”

Érdekes módon a Mol sem volt hajlandó elárulni a pontos összeget, pedig Tállainak simán változtattak a költségvetésükön….

Meglepő, hogy a nagy nemzetközi mulrtikcégek közül az Audi például beszámolói alapján egyáltalán nem utalt kluboknak, és a Mercedes is csak nagyjából 30 millió forintot (ők egy esetben még a támogatottat is nevesítették, 2012-ben a kézilabda szövetségnek adtak 10 milliót).

A Tesco is csak egyetlen évben élt a lehetőséggel: 2013-ban 78 millióval támogatták meg a magyar sportot.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!