Hivatalosan is elismerték, hogy robbanás végzett a hetek óta keresett tengeralattjáróval

Feltehetően magas hidrogénkoncentráció okozta a november közepén eltűnt San Juan argentin tengeralattjárón bekövetkezett robbanást – jelentette ki vasárnap Enrique Balbi, az argentin haditengerészet szóvivője.

“Számításba véve, hogy egy robbanásról kaptunk hírt, és tudjuk hogy a hajó fedélzetén nem voltak torpedók (…), azt a következtetést lehet levonni, hogy a robbanást magas hidrogénkoncentráció váltotta ki” – mondta a szóvivő Bahía Blanca városban tartott sajtóértekezletén, amelyet a helyi televízió közvetített.

Balbi azt is hangsúlyozta, hogy áramellátás rendszerében tapasztalt probléma, amelyről a tengeralattjáró személyzete utolsó kapcsolatfelvételekor beszámolt, azzal volt összefüggésben, hogy víz került az akkumulátorokra, és nem az akkumulátorokból eredő hibával.

A szóvivő ezzel nyilvánvalóan kisebbíteni igyekezett a La Nación című argentin napilapnak azt az értesülését, amely szerint szabálytalanságok, visszaélések történtek a 2008 és 2013 között átfogó felújításon átesett dízel-elektromos meghajtású tengeralattjáró akkumulátorainak beszerzése körül.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!