Ilyen még soha nem történt: Soros kemény üzenetet küldött – a fél világ Orbánékon nevet

Hoppá, erre talán még Orbánék sem számítottak! Soros György tételesen cáfolta a kormány ellene irányuló nemzeti konzultációjában megfogalmazott állításokat. Az írást a Nyílt Társadalom alapítvány magyarországi szóvivője küldte el a 168 Órának. Egy biztos, Soros nem teketóriázik, keményen kimondja, mit gondol erről az egész ellenségkép-gyártó cirkuszról.

„miközben Magyarország egészségügyi és oktatási rendszere aggasztó állapotban van, és a korrupció mindent áthat, a jelenlegi kormány külső ellenséget kreál, hogy ezekről a problémákról elvonja állampolgárai figyelmét. A kormány Soros Györgyöt választotta ki erre a célra, és nagyszabású Soros-ellenes médiaháborút indított, amelynek költsége több tízmillió euróra rúg az adófizetők pénzéből, felszítja az iszlámellenes hangulatot, és olyan antiszemita szófordulatokat használ, amelyek az 1930-as éveket idézik”

Nem szabad elfelejteni, hogy Soros György csak Magyarországnak közel 350 millió eurót adományozott jótékonysági célokból, többek közt a vörösiszap katasztrófa károsultjainak kisegítésére is. De nézzük is meg pontról-pontra, hogy vélekedik a hírhedt nemzeti konzultációról.

A Fidesz 1. állítása:
Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy évente legalább 1 millió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is

Nem igaz. Bár 2015-ben úgy vélekedett, hogy a Szíriában zajló háború miatt az Uniónak „az előrelátható időszakban legalább egy millió menekültet kellene befogadnia évente. És hogy ez megoldható legyen, a terhet igazságosan kell elosztani”. Egy évvel később, miután a körülmények megváltoztak, azt javasolta, hogy az Európai Unió vállaljon kötelezettséget arra, hogy „csupán 300 000 menekültet fogadjon be évente.

A Fidesz 2. állítása:
Soros György a brüsszeli vezetőkkel együtt azt is el akarja érni, hogy az EU tagállamai, így Magyarország is, bontsák le a határvédelmi kerítéseket, és nyissák meg a határokat a bevándorlók előtt

Nem igaz. A milliárdos véleménye szerint „az Európai Uniónak vissza kell szereznie az ellenőrzést határai felett (…) az Európai Uniónak közös mechanizmust kell létrehoznia annak érdekében, hogy megvédje határait, elbírálja a menedékjogot kérelmezők beadványait és elhelyezze a menekülteket.”

A Fidesz 3. állítása:
A Soros terv része, hogy a nyugat-európai országokban összegyűlt bevándorlókat Brüsszel kötelezően ossza szét, különös tekintettek a kelet európai országokra. Ebben Magyarországnak is részt kellene vennie.

Nem igaz. A menekültekkel kapcsolatban legutóbb Soros György azt a javaslatot tette, „a menekültek elhelyezése épüljön önkéntes alapokra.” Kihangsúlyozta, hogy „az EU nem kötelezheti tagálalmait, hogy befogadjon olyan menekülteket, akiket nem akar, vagy hogy a menekültek olyan helyre menjenek, ahol nem szívesen fogadják őket.”

A Fidesz 4. állítása:
A Soros-terv alapján Brüsszelnek arra kellene köteleznie minden tagállamot, így Magyarországot is, hogy minden bevándorlónak fizessen 9 millió forint (28 000 euró) állami segélyt

Nem igaz. Soros György soha nem mondott olyat, hogy Magyarországot kötelezni kell rá, hogy minden menekültnek fizessen 9 milliós állami segélyt, hanem úgy fogalmazott:
„a megfelelő finanszírozás kritikus. Az Európai Uniónak 15 000 eurós összeget kellene juttatnia minden menekültnek az első két év mindegyikében a lakhatási, egészségügyi és oktatási költségek fedezetére, és hogy a menekültek befogadását vonzóbbá tegye a tagállamok számára.” Ez egyértelműen olyan juttatás lenne, amelyet az Európai Unió ad Magyarország számára. Tavaly Soros György bejelentette, hogy 430 millió euróval kíván hozzájárulni személyes vagyonából ennek a finanszírozásához „olyan befektetések céljára, amelyek kifejezetten a bevándorlók, menekültek és a befogadó közösségek szükségleteit fedeznék.”

A Fidesz 5. állítása
Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.

Nem igaz. Soros György soha nem tett ilyen kijelentést. Ez nettó hazugság.

A Fidesz 6. állítása: A Soros-terv célja, hogy az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen.

Nem igaz, Soros György soha nem mondott ilyet. Ez is színtiszta hazugság.

A Fidesz 7. állítása: A Soros-terv része, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.

Nem igaz. Soros György soha nem tett ilyen kijelentést. Ez hazugság.

Ebből is látszik, hogy Orbánék gátlástalanul hazudnak csak azért, hogy magukat mentsék. Az “ördögűzés” célja, hogy tovább szítsák a feszültséget és a gyűlöletet az emberek között. Úgy próbálják elterelni a figyelmet a saját hajmeresztő dolgaikról és az egetverő korrupcióról, amiben térdig gázolnak, hogy kreálnak egy ellenség-képet. Úgy tűnik a másra mutogatás divattá vált a fideszes berkekben. De nem árt vigyázni Orbán, mert Soros György él és egyre jobban szúrja a szemét az, amit műveltek…

Ismeritek a mondást: A hazug embert előbb utol érik, mint a sánta kutyát…már nincs sok időtök hátra és borulni fog a bili.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!