Soha nem látott vizsgálatot küldött Orbánékra az EU – a következő 5 nap élet-halál kérdése a Fidesznek

Egy ötnapos vizsgálat folyik Magyarországon, méghozzá olyan jellegű, amire még nem volt példa. Az EU által küldött bizottság vizsgálja a támogatási pénzek elköltésének szabályosságát, emiatt a kormányzat igencsak ideges, az a tény, hogy a bizottság nem csak azt vizsgálja, hogy le vannak-e papírozva a dolgok (ebben nagyon ügyesek a kormányzati szervek), hanem tényleg arra költötték-e a pénzt, amire kellett, és annyit-e, mint az valójában került.

Ők nem néznek el olyan ügyeket, amikről például itt és itt olvashat. Nem meglepő, hogy ezzel a vizsgálattal nincs körbeplakátolva az ország, pedig a vizsgálat tapasztalataitól függ alapvetően, hogy idén kap-e még EU-s pénzt Magyarország.

A Fidesz a minden mindegy alapon kezeli a kérdést, bár kormányreagálásokból az derül ki, egyenlőre presztízs kérdés számukra a vizsgálat pozitív eredménye. Ismerve a Fidesz “a pillanatot megragadni” politikáját, azonban vélhetően egyik kimenet sem rengeti meg a politika boszorkánykonyhájának séfjeit. Ha továbbra is jönnek a pénzek, akkor annyit kell kiszórni belőle, hogy újra meglegyen a kétharmad. Ha befagyasztják a pénzeket, akkor jöhet a B terv, meg van az újabb (nem is olyan új) kreált ellenség – Brüsszel, a Soros téma egyébként is kifulladóban van, a nemzeti konzultáció számait nézve, nem tart ki áprilisig.

Azonban nem lehet a végletekig fokozni az EU-val való szemben állást. Egyszer elege lesz mindenkinek, és ennek az útnak a végén csak az EU-s tagságunk megszűnése található. Az út végén pedig már az orosz medve kitárt mancsokkal ácsingózik, újabb hűbérest várva. Azt már láthattuk eddig is, hogy a Fidesz minden árat megfizet a hatalom megszerzéséért és megtartásáért. Hányszor mondtuk már, hogy ezt “nem gondoltuk volna”, meg hogy “ennél már nincs lejjebb”? Pedig mindig volt lejjebb és lejjebb.

Mindenkinek meg kell értenie végre, a “Csak a Fidesz!”, nem választási szlogen volt, hanem coming-out. Ugyanúgy, mint mikor Orbán a parlamentben ki mondta, ő nem a diktatúra ellen harcolt, hanem azok ellen, akik a diktatúrát csinálták.

Ne legyen senkinek kétsége, ha Orbán úgy látja, hogy a hatalmát nem tudja Európában egyenes gerinccel megtartani, akkor Putyin előtt térdelve fogja megtenni.

 

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!