Navracsics keményen beszólt a kormánynak. Ez már neki is sok

Úgy tűnik, már Navracsicsnak is sok, amit Orbánék művelnek. A fideszes uniós biztos egy kecskeméti rendezvényen (Párbeszéd a polgárokkal) beszélt arról, hogy igenis fontos Európával együtt működni, még akkor is ha bizonyos dolgokban nincs meg az egyetértés.

Navracsics bírálta, ahogy a kormány Európáról beszél és szerinte nem úgy kéne gondolkozni, mintha külpolitikáról lenne szó, hisz országunk ugyanolyan része, mint a többiek.

“Azt figyeltem meg, hogy sokszor Magyarországon úgy beszélünk Európáról, mintha külpolitika lenne, mintha mi magyarok nem Európa részei lennénk, és egy külső hatalommal folytatunk veszekedést. Márpedig Magyarország Európa alapvető része” – fogalmazott a politikus.

Az uniós biztos szerint nem helytálló kis országként emlegetnünk Magyarországot. A gazdaságpolitikával meg van elégedve, de szerinte Európával összefogva, a részeként lehet elérni kiemelkedő eredményeket és nem vezet sehova, ha folyamatosan ellenük dolgozunk, ahelyett hogy együttműködnénk.

„jól helytállunk, erőn felül teljesítünk, de nem Európa nélkül, és nem Európa ellenében. Pontosan annyira vagyunk európaiak, amennyire akarjuk.”

Navracsics szerint nem arra kéne koncentrálni, hogy mely kérdésekben nem értünk egyet, hisz nem az a fontos, hogy azonnal megtaláljuk a közös hangot,

“hanem hogy egyet nem értéseink ellenére is együtt akarjunk működni.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!