Észak-Koreát idéző politikai komisszárjaival uralkodik az utcán gátlástlanul az Orbán-kormány

Fegyveres biztosítással festetik le állami droidok felügyelete mellett a kormánypropagandától eltérő politikai tárgyú plakátokat – ezt maga Budaörs polgármestere osztotta meg pénteken délután a közösségi oldalán döbbenten.

„Péntek délelőtt dolgozunk a hivatalban, s egy munkatársam hívja fel a figyelmem, az iroda ablakán keresztül látható, furcsa dologra. Azonnal lementem, mert nem hittem a szememnek” – írta Wittinghoff Tamás.

börs

S hogy mit látott a saját városában..? Egy festőhengerrel épp befejezte köztéri tevékenységét három festő, bár inkább mázoló. Egy plakátot festettek le, láthatóan rutinos szakmányban, állami megrendelésre.

Nem, nem a „sorosozós” kormányplakát cenzúrája történt Budaörs közterületén. A lefestett plakát a Jobbiké volt.

Budaörs polgármestere, akinek a gondjaira van bízva a város közéletestől, közterestől s ezt a tevékenységét a kormány szemében szálkaként, de a rábízott emberek megelégedésére már cca. 30 éve végzi közmegelégedésre, elhűlve jegyezte meg: „Gondolom, nem kell magyaráznom, súlyos távolság van a nevezett párt és az én nézeteim között.

Ami azonban itt történt, az a legócskább ‘komcsi’ időszakot idézi…

A mi pénzünkön (a festők végezhetnének hasznosabb munkát) a kormányhivatalos hölgy instrukciói mentén kirendelt rendőrök felügyeletével (őket meg ilyenre felhasználni végképp gyalázat!) fojtja bele a szót a hatalom az egyik politikai szervezetbe.”

Wittinghoff Voltaire örökbecsű mondatával idézte fel, mit is jelent a szólás szabadsága: „Egyetlen szavával sem értek egyet, de utolsó leheletemig harcolni fogok azért, hogy véleményét szabadon elmondhassa”.

Mi annyit tennénk még hozzá: SZÉGYEN.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!