Orbán veje bevallotta, amit eddig csak sejteni mertünk

Fotó: Magyar Narancs/Németh Dániel

Szegény Tiborczot még az ág is húzza. A Tiborczok sorsa már csak ilyen. Az utóbbi időben sorra derülnek ki eddig titkolt információk a miniszterelnök vejéről. Gyors meggazdagodásának okának mindenki azt gondolja, hogy jó helyre nősült, és ő nem is tesz semmit annak érdekében, hogy ez ne így legyen. A hozzá köthető cégek állami megrendeléseket kapnak, pályázatokon könnyen nyernek, és ha valaki a tényleges tulajdonosi szerkezetről kérdezi, akkor hárít és nem ad válaszokat.

Így történt ez a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-vel is, mint azt írtuk korábban. Akkor a cégbíróság akasztott meg egy ügyletet, illetve ahhoz kötötték a bejegyzést, ha nyilvánosságra kerül a tényleges tulajdonosi szerkezet. Ők inkább letettek a tervezett tőkeemelésről, csak ne kelljen ezt megtenniük.

Azonban Tiborcz valószínűleg nem bírta a sajtóból rá nehezedő nyomást, és egy interjúban elismerte, hogy meghatározó tulajdonrésze van a cégben, de még mindig nem akarták a teljes tulajdonosi hátteret felfedni. Az index.hu munkatársa kérésére ugyan beletekinthetett a részvénykönyvbe, de a cég vezérigazgatója, Tóth Judit a következőt fűzte hozzá:

” Társaság részvénykönyvéből megismert személyes adatok, így a Társaság részvényeseinek neve, azonosító adataik, valamint az azokból levonható, érintettekre vonatkozó következtetés kezeléséhez, továbbításához, nyilvánosságra hozatalához nem járulunk hozzá, erre tekintettel pedig a megismert adatok a Tisztelt Sajtó által nem kezelhetőek. A Társaság részvénykönyvének bejegyzései közérdekű adatnak nem minősülnek, így a megismert adatokat nyilvánosságra hozni nem jogosult a Tisztelt Sajtó.”

Így az index.hu ugyan megtudta ki a negyedik eddig még nem ismert személy a tulajdonosok között, de nem hozta nyilvánosságra. Azonban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke megerősítette, hogy a részvénykönyvi bejegyzések közérdekűek, így nyilvános személyes adatnak minősülnek, így a Heti Válasz nyilvánosságra hozta a benne találtakat.

E szerint, 2015 augusztusában Tóth Judit vezérigazgató és Szabó Loránd Aurél hozta létre a BDPST Zrt.-t, amit eddig is lehetett tudni. Tiborcz maga vallotta be, hogy tulajdonos, de azt nem mondta az interjúban, hogy a két alapítótól ő vette meg a törzsrészvényeket az alapítás után úgy, hogy Tóth Juditnak egy, Szabó Lórántnak pedig nulla részvénye maradt, ő pedig a profit 95 százalékára jogosító részt (499 osztalékelsőbbségi részvény) szerzett. A negyedik, eddig titokban lévő tulajdonos pedig Hamar Endre 499 törzsrészvénnyel, aki 32 éves ügyvéd, Tiborcz egyik legbizalmibb embere, ingatlanjainak felhajtója, volt iskolatársa.

Kíváncsian várjuk, Hamar Endre neve milyen ügyletek kapcsán kerül újra szóba. Talán Tiborcz is megtalálta a maga Mészárosát. A családi példa ragadós.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!